-

Sakarya AFAD Gönüllü Birim Sorumlusu Zeliha Akçe, Karasu’da AFAD gönüllülerine afet farkındalık eğitimi verdi. Seminerin sonunda gönüllülere AFAD gönüllülüğüne ilişkin bilgilendirmede bulunan Zeliha Akçe, Karasuluları gönüllü olmaya davet etti.

Deprem, su taşkınlarının bir afet olmadığını belirten Akçe, “Deprem, su taşkınları Yaratıcı’nın doğaya verdiği dengedir. Sağlam zemin ve yapı inşa etmez, market açmak için kolonları çıkartırsak, bir sarsıntıda binamız yıkılır. Biz kalkıp su yatağına yerleşirsek taşan su akamayacağından sel oluşacaktır. Doğa olayları sonrasında oluşan hasar, yıkım afettir” ifadelerini kullandı.

“Afet öncesi hazırlık yapıldıktan ve sağlam yapıya sahip olduktan sonra her evimizde muhakkak afet çantası bulundurmalıyız” diyen Gönüllü Birim Sorumlusu Akçe, vatandaşların gönüllü olası için geçeceği süreçlere de değindi. Akçe, gönüllü olmak isteyen bireylerin e-devlet üzerinden gönüllülük başvurusu yaptıktan sonra online eğitimleri tamamlayıp yüz yüze eğitimleri alabileceklerini kaydetti.