-

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, SUBÜ kampüsünün kurulacağı alanın karar verilmesi için son zamanlara gelindiğini belirterek, Karasu’nun avantajlarına ve ilçe için kazanımlarına değindi. “Üniversitenin Karasu’ya gelmesine, sadece öğrenci açısından bakılmamalı” şeklinde konuşan Başkan İshak Sarı, “Öğrenci nüfusunun yüksek olduğu yerleşim yerlerinin birçok sosyal ve kültürel açıdan ilerlediğini görüyoruz” sözlerine yer verdi.

“İlçemizin turizm kenti olması dolayısıyla ve ilçemizi ziyaret edenlerin de sadece yaz sezonunda kentimizi kullandıklarını düşünürsek barınma açısından da biçilmiş bir kaftan olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullanan Başkan Sarı, “Bu başlıkların içerisine ulaşım konusunu da eklersek hem il merkezimize hem de çevre il ve ilçelere olan yakınlığımız ve ulaşım rahatlığı kampüsün ilçemizde kurulması için önemli etkenlerden” şeklinde konuştu.

Ulaşım, konaklama ve ilçemizin coğrafi konumu gibi başlıkları göz önünde bulundurduğumuzda SUBÜ kampüsü için en müsait yerin Karasu olduğunu vurgulayan İshak Sarı, “Diğer ilçelerle kıyaslandığı zaman, arazinin tek tapulu hazine arazisi olması da devlete külfet oluşturmayacak en önemli avantajlardan biri” dedi.

Geçtiğimiz aylarda AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit ile birlikte SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a düzenledikleri ziyarete de değinen Sarı, “Ziyarette bu başlıkları genel hatlarıyla kendisine ileterek özellikle Karasulu öğrencilerimiz adına tüm girişimlerimizi yaptık. Son karar merciine kadar üzerimize düşeni yapmaya her daim hazırız. Derdimiz Karasu” diye belirtti.