-

Mesajında güvenlik güçlerinin çok önemli bir parçası olan Polis Teşkilatı’nın, ülkedeki iç huzur, güven ve istikrar ortamının korunmasındaki en büyük güvence olduğunu belirten Kaymakam Helvacı, “Hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin devamını kendine ilke edinen, 176 yıllık bilgi ve deneyimiyle büyük başarılara imza atan Emniyet Teşkilatımız, vatandaşlarımızın çekinmeden, korkmadan başvurabileceği bir güven ve huzur kapısıdır” dedi. Helvacı, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Türk Polis Teşkilatı, demokrasinin işlerliği, özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisinin ancak huzur ve istikrar ortamının sürdürülmesiyle sağlanabileceğini, gücünü yasalardan ve halktan alan polisimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır’ sözünde belirttiği gibi toplumsal huzur ve istikrarımızın teminatı olmaya devam edecektir.

Her alanda günün gerektirdiği yeniliklere adapte olarak kendini geliştiren ve son teknolojiyi kullanan, suç oluşmadan suçu önlemeye yönelik yaptığı çalışmalarla, tüm dünyada örnek gösterilen Polis teşkilatının, vatandaşlarımızın huzuru ve güveni için mesai mefhumu gözetmeksizin asayiş, terör, kaçakçılık, siber suçlar ve daha birçok alanda fedakârca görev yaparak amansız bir mücadele veren polis teşkilatımız, dünyanın ve ülkemizin de Koronavirüs tehdidi altında olduğu bugünlerde salgınla mücadelede ülke çapında üstlendiği görevlerdeki hassasiyetinin yanında yardım faaliyetlerindeki fedakârlıklarıyla da ön plana çıkmaktadır.

Unutmayalım ki; milletimizin huzur ve güven içerisinde hayatını sürdürebilmesi için polisimizin özverisi kadar bizlere de görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu nedenle herkesin polisi kendi vicdanı olduğu sürece daha güvenli ve daha huzurlu bir toplum haline geleceğimiz muhakkaktır.

Bu vesile ile başta Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’müzün ve tüm Türk Polis Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıl dönümünü ve 10 Nisan Polis Günü'nü kutlayıp aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında bulunan tüm polislerimize ve ailelerine de sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum”