KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Şirin Ayakkabı ve Çanta İşletme Sahibi Yavuz Şirin, yaptığı açıklamasında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Karasu Şubesi’nin denetim ve sosyal faaliyetlerde zayıf olduğunu belirtti. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İlyas Balcı’nın heyecanını kaybettiğine değinen Şirin, “Pazar günü esnaf dükkanını ya açıyor ya açmıyor. Düzensizlik var. Karasu’ya nöbetçi esnaf sistemi getirilmeli. Bu sistemle, ayakkabıcı esnaf sırasıyla Pazar günü dükkanını açacak. Aynı şekilde bijuteride, organizatörlerde, vesaire…” dedi.

 

Her esnafın kendi ürün kodunun olduğunu ve bu ürün kodlarına göre satış yapması gerektiğinin altını çizen Karasulu esnaf Yavuz Şirin, müşterilerin de tüketimde bilinçli olması gerektiğini sözlerine ekledi. Karasu’da odalar arası birlik ve beraberliğin de olmadığını vurgulayan Şirin, “Bu ilçe bizim. Güzelleştirmek de bir yerlere getirmek de bizim elimizde. Karasu’daki tüm odalar, bir araya gelip bu ilçeyi birlikte dizayn etmeli” şeklinde konuştu.

 

Hayallerine ışık tutulmalı

 

Karasu Belediyesi’ne de çeşitli önerilerde bulunan Yavuz Şirin, “Karasu Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ortak bir fonu olabilir. Biz esnaflar, bu fona aidat öder gibi ödeme yapalım ve toplanan paralar, ihtiyaç sahiplerine ve öğrencilere burs olarak verilebilir” ifadelerini kullandı. Şirin, esnafların ellerinde kalan tapon ürünlerin belediye aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak bir çalışma başlatılması gerektiğini de söyledi.

 

Karasulu yetenekleri keşfedilmeye değer çok sayıda gençlerimiz var” diyen esnaf Şirin, “Belediyemiz, gençlerimizin elinden tutmalı. Onları kötü alışkanlıklardan ve çevreden de uzak tutacak etkinlikler yapılmalı. Piyano, gitar, bağlama çalabilecek, şarkı söyleyebilecek, resim çizebilecek, üstün zekaya sahip ve oyunculuk yeteneği olan gençlerimize imkanlar sağlanmalı. Onların hayallerine ışık tutulmalı” sözlerine yer verdi.