-

Geçtiğimiz hafta Adapazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde SATSO meslek komiteleri, bir toplantı düzenledi. Toplantıda SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SATSO 17. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çatalbaş ile komite üyeleri, SATSO 2. Meslek Komitesi üyeleri ve SATSO genel sekreterleri hazır bulundu. Katılımcıları, Okul Müdürü İrfan Karaçayır ve beraberindekiler karşıladı.

SATSO, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İş Makineleri Operatörlüğü Bölümü’nün açılması üzerine meslek lisesine kayıt olan öğrencilere mezun olduktan sonra iş garantisi, burs ve staj verilmesi yönünde taahhütlerde bulundu. Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Çatalbaş, açılan bölüme makine yardımında bulunulacağına değinerek verilecek olan makinelerin başında trilyonluk proje olan simülatörün geldiğini söyledi.

SATSO olarak projenin hazırlık aşamasında Karasu’daki üçüncü meslek lisesinde de iş makineleri operatörlüğü bölümünün açılması için talepte bulunduklarını da ifade eden Başkan Çatalbaş, “Siyasi yetkililerin bu konuda yeterince ilgilenmediğini düşünüyorum. İktidarı temsil edenler sahip çıkmadı. İlgilenilmiş olsaydı bu bölüm Adapazarı’nda olan bir okula değil, Karasu’ya açılmış olurdu. Sakarya’da açılması bizim için büyük bir şans. Dilerdik ki Karasu’da açılsın. Fakat başaramadık ” sözlerine yer verdi.