-

Deniz sezonuna girilmesi ve artan hava sıcaklıklarıyla beraber Karasu sahilleri hareketlenmeye başladı. Sakarya genelinde, 18 Mayıs 2022 tarihinde yüzme alanlarından alınan numunelerin analiz sonuçları Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’nce açıklandı.

Karasu’da da Özsu Plajı, Küçükboğaz Plajı ve 32 Evler Plajı olmak üzere üç noktadan alınan numunelerin biyolojik analizleri ardından çıkan sonuçta, bu alanlarda korkulacak bir durumun olmadığı ve deniz suyunun iyi durumda olduğunun tespit edildiği belirtildi. Karasu Belediye Başkanlığı’nca yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

GÜVENLE DENİZE GİRİLEBİLİR

“Denizlerimizle ilgili basında çıkan bazı olumsuz haberlere istinaden yapılan araştırmalarda, geçtiğimiz yıl Eylül ve Ekim aylarında alınan numunelerin sonucuna göre haberlerin yapıldığı kanısına vardık.

18 Mayıs 2022 tarihli Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan biyolojik analiz sonuçlara göre korkacak ve abartacak hiçbir durumun olmadığını gördük. Deniz suyu gayet iyi durumda. Tatilcilerimiz gönül rahatlığıyla cennet ilçemiz Karasu’ya gelebilir, güzel bir şekilde tatillerini burada değerlendirebilir, denizimizin ve özellikle şifalı altın kumumuzun tadını çıkarabilirler”