-

Karasu Kaymakamlığı tarafından Pazartesi günü 2022 yılının muhtarlar toplantısı düzenlendi. Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı İshak Sarı, daire amirleri, daire personelleri ve çok sayıda muhtar hazır bulundu.

Toplantıda Dr. Ahmet Naci Helvacı ve İshak Sarı, ilçedeki faaliyetler ve gelişmeler hakkında genel değerlendirmede bulundu. Karasu’daki nüfus artışına değinen Kaymakam Dr. Helvacı, Karasu’nun il genelinde artışta üçüncü ilçe olduğunu söyledi.

Karasu’da Tepetarla ve Konacık okulları dışında güvenlik kamerası okullarının kalmadığını ifade eden Dr. Helvacı, kalan okulların da ek kısa zamanda kameralaştırılacağını söyledi. Türkiye’de deolojik bariyerlerin yüksek olduğunu da söyleyen Dr. Ahmet Naci Helvacı, “Nüfus ve ekonomik suiistimaller de çok müsait. Okullara geçiş sınavları kaldırılırsa Anadolu’nun zeki ve başarılı çocukları Türkiye’nin iyi lise ve üniversitelerine giremezler” dedi.

SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN OKUL ŞART

“LGS’de ilçe olarak ortalamalara uygunuz fakat üniversite sınavlarında düşüğüz” şeklinde konuşan Dr. Ahmet Naci Helvacı, “Bunun nedenlerinden biri sınavlarda ciddi başarı elde etmiş öğrencilerimizin başta Adapazarı olmaz üzere ilçe dışındaki okullara gitmeleri. Sınavla öğrenci alan bir okulumuzun olması için çok çabalıyoruz. İnşallah, önümüzdeki dönem sınavla öğrenci alan bir okulumuz olacak” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Dr. Helvacı, ilk okul düzeyindeki özel eğitim öğrencileri için İhsaniye Mahallesi’nde yapımı devam eden okul ve ilçede kurulacak olan e-sınav merkezine de değindi. Dr. Helvacı, tamamlanan yazarlık atölyesinin gelecek dönemde talep olması halinde açılabileceğini de sözlerine ekledi.

Gazinolar bölgesinde bir işletmenin bitişiğinde bulunan ve satışı yasak olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait olduğu tespit edilen 138 çuval kömürleri de dile getiren Dr. Helvacı, “Bununla ilgili kaymakamlık olarak oluşturduğumuz komite ile çalışmalarımızı ve tespitlerimizi yaptık. Bizim o bölgede depomuz söz konusu değil. Onlar bir şekilde birilerinden alınmış. Suçlu olduğu düşünülen kişilere suç duyurusunda bulunulacak” dedi.

AŞIYA ÖNEM VERİLMELİ

Kaymakam Dr. Helvacı’nın gündeminde Roman vatandaşların kalıcı konut sorunu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı faaliyetleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü faaliyetleri, Karasu Kalesi,pandemi gibi konular da yer aldı. Dr. Helvacı’nın ardından İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin, ilçedeki pandemi sürecini değerlendirdi. Vatandaşların salgın sürecinde tedbirleri elden bırakmaları gerektiğini vurgulayan Dr. Yavuz Selim Özdin, “Vatandaşlarımız, aşılarını olmalı. Hatırlatma dozlarında ise düzenli takipleri yapmalılar” dedi.

Dr. Özdin’in ardından söz alan Belediye Başkanı Sarı da bir konuşma yaparak belediyenin hizmetlerini aktardı. Başkan Sarı, Yeni Mahallesi’ndeki kıyı erozyonunun önlenmesi için ilgili bakanlığa sorunu taşıdıklarını söyledi. İshak Sarı, Sahip Projesi’nin ikinci etabında imara açılan yerleşkelerin sahilden kaldırılarak Denizköy Mahallesi’nde belirledikleri arsa ile takası yoluna gitmeleri için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Sarı; yol çalışması, Roman vatandaşların kalıcı konut sorunu, karavan parkı, tır parkı gibi konulara değindi.

LOJİSTİK FİRMALARLA MÜCADELE EDİYORUZ

Ardında Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kerim Uyar da bir konuşma yaptı. Kerim Uyar ise, Lima bölgesinde kooperatifin ve gelen araçların ihtiyaçlarını karşılamak için üst yapı yapılması için Milli Emlak’tan 30 yıllık yer kiraladıklarını belirtti. Uyar konuşmasında, ilçedeki kamyoncuya iş imkanı sağlamak adına çok çaba sarf ettiklerini ve lojistik firmalarla mücadele ettiklerini de vurguladı.