-

Bir basın açıklaması yayınlayan İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara’ya yaptığı açıklamalar sonrasında yanıt verdi. Başkan Sarıoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İYİ parti olarak bu ülkeye yapılan hizmetleri taktir etmesini biliriz. Aynı şekilde haddimizi de hakkımızı da biliriz. Lakin bu ülkede üstlerini örnek alıp kutuplaştıran ayrıştırıcı dili kullanan gündemde kalmak için eksikleri, sorunları, ekonomiyi değil de muhalefet üzerinden pirim yapmaya çalışan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum: Evet biz bir ittifakın içinde oluruz ama hiçbir partinin yanaşması olmayız!

HİÇBİR ZAMAN YANDAŞ OLMADIK

Dün hakaret ettiğimiz hatta hain ilan ettiğimiz, ‘Hesap sormazsam namerdim’ dediğimiz hiçbir partinin yanaşması olmayız. HDP seçmeninden oy alabilmek için devlet kanalına çıkartılan bebek katilinin kardeşi için tek kelime söyleyemeyen arkadaş, altı parti liderinin oturduğu masaya atıfta bulunarak yaptığı HDP’yi konuşlandırmaya çabası sadece içler acısı.

Bu ülkenin asıl gündemi, kadın cinayetleri, insanların alım gücü, akaryakıt fiyatları, faturalar, EYT’lilerin sorunu, atanamayan öğretmenler, iş bulamayan hatta kirasını, faturasını ödeyemeyen insanlar, emeklinin aldığı maaşın faturalara bile yetmemesi, çiftçinin girdi maliyeti…

SİYASETTEN UZAKSINIZ

Bunları dile getiremeyecek kadar siyasetten uzak, hiçbir hedefi olmayan bir siyasi parti mensubu arkadaş… Bu ittifaktan size yağ çıkmaz. Bu arada muhalefetin amacı ülkeyi yönetmektir. Sizin hiçbir zaman böyle bir hedefiniz olmadığı için bunu bilmiyor olmanız gayet normal.

Hastane üzerinden şakşakçılık yapacağına ilçemizdeki sorunları cesaretle dile getir… Hastane konusu çok geride kaldı ki sorunlar devam etmektedir. Üstlerinin talimatıyla eleştiri yapman yasaksa bence hiç konuşma…

KUTUPLAŞMADAN YANA DEĞİLİZ

Bizim kimseyle bir sorunumuz yok. Karasu, çok güzel bir ilçe. Hepimiz bu ilçede yaşayan insanlarız. Haliyle yaşadığımız yerin daha güzel olmasını, insanların sosyal, kültürel ve ekonomik bakımından daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Bu konuda eksik olan ya da hiç fark edilmeyen yarım kalan konuları dile getiriyoruz.

Kutuplaşmadan yana değiliz. Kimseyle düşman değiliz. Hatta mevcut belediye başkanı İshak Sarı ile siyasi görüşümüz ayrı olabilir. Lakin biz, evleri karşılıklı büyüklerimizin hala komşu olduğu, çocukluk döneminde yıllarca aynı topun peşinde koşan, bugün ayrı siyasi partilerde siyaset yapan yetişkinleriz.

Siyasetin bir üslubu ahlakı olmalı, kimsenin kişiliği üzerinden siyaset yapmadan kimseyi de ötekileştirmeden birlik beraberlik içinde olunmalı. Unutmamalı ki makamlar, mevkiler gelip geçicidir, baki kalan güzel ve İYİ insan olabilmektir”