-

Kurudere Mahallesi’nde 2017 yılında yapımına başlanan Egeli Nur Camii, Cuma günü gerçekleşen açılış töreniyle hizmete açıldı. Cuma namazı öncesinde düzenlenen törene Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Müftüsü Bektaş Günay, bazı mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Camilerin vatandaşların toplanma, bir arada olma alanları olduğunu ifade ederek açılışta konuşma yapan Kaymakam Helvacı, mahalleye hayırlı olması temennisinde bulundu. Dr. Ahmet Naci Helvacı’nın ardından söz alan Müftü Bektaş Günay, Egeli Nur Camii’nin imarının cemaatiyle olacağının altını çizdi.

Egeli Nur Camii’nin Kabe’yi temsil ettiğini de vurgulayan Bektaş Günay, sözlerini şöyle tamamladı; “Caminin yapımında her vatandaşın mutlaka katkısı olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Caminin kalan ufak tefek eksiklikleri de tamamlanacak, inşallah. Rabbimiz, hayırlı uğurlu eylesin”.

Çevre mahallelerde tekiz

Bektaş’ın sözlerinin ardından dua edildi. Açılış kurdelesini Kaymakam Helvacı, Başkan Sarı ve Müftü Günay kesti. Cemaatin camiye girmesinin ardından Bektaş Günay namaz öncesi sohbette bulundu. Cemaat camide ilk kez Cuma namazı kıldı. Kurudere Mahalle Muhtarı Hasan Emanet, caminin yapımı ve kapasitesine ilişkin açıklamada bulundu.

Caminin 500 kişi kapasiteli olduğunu ifade eden Hasan Emanet, “Üç yıl önce bir hayırsever tarafından temeli atıldı. Hayırsever vatandaşlarımız ile birçok kurum ve kuruluşun da desteğiyle dördüncü camimizi inşa ettik” dedi. Çevre mahallelerde en çok camiye sahip olan tek mahalle olduklarını da belirten Emanet, caminin altın katında kurs ve çay ocağı hizmeti verileceğini söyledi.