-

İLKOKUL ÇOCUĞUNA ANLATIR GİBİ ANLATTIM (izle):

...

Karasu Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Salı günü saat 14:00’da gerçekleşti. İki gündem maddesinden oluşan toplantıda, gündem dışı gerginlik yaşandı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa İngenç, gündem dışı söz alarak Karasu Mahallesi’nde yer alan ve üzerinde cami lojmanı bulunan taşınmazın devri konusunda konuştu.

Önceki dönem satışlarından bahseden ve hukuki açıdan doğan sıkıntıları dile getiren İngenç’in sözlerini tamamlamasının ardından Belediye Başkanı İshak Sarı yanıt verdi. Sarı’nın sesini yükselterek verdiği yanıt sert oldu.

Taşınmazların devrinin önünün tıkanmasına vurgu yapan Başkan Sarı, “Sarı’nın “İlkokul çocuğuna anlatır gibi burada anlattım. Konuya takmış durumda” demesi üzerine araya girmeye çalışan İngenç’e Sarı “Müdahale etme, ben konuşuyorum. Siz konuştunuz, söz verdim size. Vermek zorunda da değilim” yanıtını verdi.

Küçük Karasu’da kurulan derneğin menfaatinin Karasu’dan büyük olmadığını belirten İshak Sarı, “Cami avlusunda bir çay ocağı var. Üzerinde de iki odalı bir konağı. Bedelsiz vermemiz için bize müracaat ettiler. Bedelsiz verilemeyeceğini söyledik. Üzerinde de hacizler mevcut. O zaman Karasu’daki derneklere bedelsiz gayrimenkulleri verelim. Bu mümkün değil. Meclis üyesinin bütün sıkıntısı iki odalı yer” dedi.

KURBAN KESEBİLİRSİN

“Yapı, yol üzerinde kalan ve valilik tarafından yıkım emri verilen metruk bir bina” şeklinde konuşan Sarı, “Konuyu hala karıştırıp duruyorlar. Ortada 142 tane arsa da yok. Listeleri incelediniz mi? Bu arsaların Hazine’de olması gerekiyordu. Büyükşehir’e geçerken yanlış tahsis yapılmış. 52 milyon borcu silmeye çalışıyorum. İki odalı köy konağının menfaati, 52 milyon borcun üstüne geldi. Bunu başarabilseydik bize kesilmeden kalacak para, yılda 7 milyon lira. Olmuyor, kabul etmiyorlar. Kurban kesebilirsin” diyerek sert tepki gösterdi.

“Devletin borcu devlette var. Ben, bir şekilde silinsin diye uğraşıyorum” diyen Başkan İshak Sarı, “Belediyenin üzerinde olsa ne, hazinenin üzerinde olsa ne? ‘Efendim, biz sonradan atın alamayız’ bilmem ne düşüncesi var. Karasu Belediyesi’nden nasıl satın almayı murat ediyorsunuz da hazineden murat edemiyorsunuz? Çünkü Karasu Belediyesi’ne gider yalvarır, yakarır bir şekilde alırım. O usulsüzlük olmaz” ifadelerini kullandı.

TÜRKÇE ANLATAMIYOR MUYUM?

“Borç karşılığında hazine arazisine kalması gereken taşınmazların devrini gerçekleştiren belediyelere madalya takıyorlar” şeklinde belirten Sarı, “Bunlar arsa değil. Kıyıda, köşede, dağın başında kalmış yerler. Merkezdeki sağlık ocağının bulunduğu arsanın üzerinde ipotek var. Onu da almıyorlar. Hazineye devredildikten sonra da bunlar kullanılmaya devam edecek. Ben, Türkçe anlatamıyor muyum?” dedi.

“Ben, geldikten sonra iki buçuk senedir sattığım toplam gayrı menkul sayısı beş. İki tanesini ben ürettim zaten. Tahsisini yaptım” sözlerine yer veren İshak Sarı, “208 dönüm bakanlıktan Karasu Belediyesi’ne arsa aldım. Bunu hiç kimse konuşmuyor. 142 tane uyduruk iş için gürültü kopardığı kadar kimse buna bir şey demedi. Kabakoz Mahallesi’nde sadece yaptığım masraf 7 milyon. Kimse soruyor mu, ‘Bunlar nereden geliyor’ diye? Durmadan hizmet üretmeye çalışıyoruz. Bunları toparlamasak nasıl olacak. Paçadan tutup aşağı çekmeye çalışıyorsunuz” şeklinde konuştu.