-

Karasu Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü tarafından Karasulu muhtarlara yönelik “Kadına yönelik şiddet ile mücadele” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Metin Yıldırım üstlendi.

“Kıymetli muhtarlarımız dünyanın her yerinde olduğu gibi maalesef ilçemizde de kadına şiddet oluyor” diyen Müdür Metin Yıldırım, “Küçük yaşta evlatlarımızı evlendirenler oluyor. Kadınlarımız hepimizin en değerli ve kıymetli bir varlığımızdır. Eşimiz, kızımız, annemiz hepimiz için birer değerdir. Bunların önüne geçmekte sizlere büyük görevler düşüyor. Kadına ne kadar değer veren bir toplum olursa o kadar ileri seviyelere ulaşırız” sözlerine yer verdi.

Metin Yıldırım’ın sözlerinin ardından Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personeli Sosyolog Neslihan Çınar, kadına yönelik şiddet ve erken yaşta evlilik ile mücadele konularında bilgilendirmede bulundu. Programda kadına yönelik şiddet tanımlar, yaygınlık, kadına yönelik şiddetin nedenleri ve etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılan çalışmalar, erken yaşta ve zorla evliliklerin tanımı ve yaygınlığı, nedenleri ve etkilerine değinildi.

MUHTARLARIN DESTEĞİ ÖNEMLİ

Erken yaşta ve zorla evliliklerle ilgili yasal düzenlemeler ve kadına yönelik şiddet ve erken yaşta zorla evliliklerle ilgili muhtarlar olarak neler yapılabileceğine vurgu yapıldı. Ayrıca, kadına şiddete yönelik mücadelede KADES uygulaması, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM), kadın sığınma evleri ile ilgili bilgi verildi.

Programın sonunda muhtarların sorularını yanıtlayan Sosyolog Neslihan Çınar, “Biz bakanlığa bağlı Karasu Sosyal Hizmet Müdürlüğü olarak toplumun her katmanına ulaşmak ve gerekli hizmetleri kadın, çocuk, engelli, yaşlı ve aile olarak herkese sunmak; herkesi kucaklamak zorundayız. Bu noktada muhtarlarımızın bizlere sunacağı destek çok kıymetli” sözlerine yer verdi.