Karasu Belediyesi, 01.01.2017- 25.09.2017 tarihleri arasında Karasu’nun merkez ve çevre mahallelerinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında Sakarya ve Karasu basınına bilgi verdi. 28 Eylül Cuma günü Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda birim müdürleri ve Başkan Yardımcıları Yakup Gençbay, Hamza Uğur, Murat Çelik ve Savaş Sancaktaroğlu hazır bulundu. Fen İşleri Müdürü Gökhan Reis, Kültür İşleri Müdürü Fatma Tatlı ve başkan yardımcıları, kürsüye geldi ve kendilerine bağlı birimlerin çalışmalarını basına aktardı.

 

İlk olarak Fen İşleri Müdürü Gökhan Reis, yaptıkları ve hayata geçirmeyi planladıkları çalışmaları basın mensuplarına aktardı. Fen İşleri Müdürlüğü’nün sunumunun ardından Başkan Yardımcısı Yakup Gençbay koordinatörlüğünü yaptığı birimlerin çalışmalarını anlattı. Gençbay’ın ardından Başkan Yardımcısı Murat Çelik, vatandaşa sunulan hizmetler ve sorumlu olduğu birimlerin yaptığı çalışmaların sunumunu yaptı. Çelik’in konuşmasının ardından ise Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu, Belediye’nin genel yapısı, çalışmaları, birimlerin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı projeleri basın mensuplarına aktardı. Sancaktaroğlu’nun ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı özellikle KARGEM olmak üzere sorumlu olduğu birimin gerçekleştirdiği çalışmaların bir bölümünü anlattı.

 

PROJELERİ GÖRMEK İÇİN buraya TIKLAYIN

 

Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Gökhan Reis, “Karasu’da merkez ve çevre mahallelerimizde çalışmalarız devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü olarak Karasu’da, gerçekleştirdiğimiz asfalt çalışmalarında toplam 7 milyon 928 bin 675 lira maliyete sahip 68 bin 945 ton asfalt serim işlemi gerçekleştirdik. Asfalt yama çalışmalarımızda ise mahallelerimizde ve Karasu’da toplam 2 milyon 903 bin 60 liralık olmak üzere 25 bin 244 ton asfalt yama çalışması yaptık. Soğuk asfalt çalışmalarında ise toplam 1 milyon 787 bin 825 lira maliyete sahip 275 bin 50 ton’luk bir çalışma gerçekleşti” dedi.

 

Aynı zamanda kilitli parke çalışmalarımızda ise toplam 363 bin 725 m²’lik 10 milyon 184 bin 300 liralık bir çalışmamız oldu diyen Reis “Ham yol çalışmalarımızda ise 2 milyon 594 bin 670 liralık bir çalışma gerçekleştirdik. Yağmur suyu hattı çalışmalarımızda 15 milyon 200 bin lira bütçeli çalışmamız oldu. Yapım işlerinde, yani taş duvar, istinat duvarları, dekoratif duvar çalışmalarımızda ise 1 milyon 464 bin 300 liralık çalışmalar gerçekleştirdik. Makine parkının yenilenmesinde araç satımlarımızda toplamda 345 bin 90 lira gelir elde edildi. Makine parkının yenilenmesinde ise 6 milyon 117 bin 959 lira gider oldu. Park ve bahçelerde birimi kapsamında, mahallelerimizde toplam 252 bin 410 liralık oyun parkı ve mesire alanı çalışmamız oldu. 2014-2017 tarihleri arasında toplam 58 park yapıldı ve 18 oyun parkı yenilendi” şeklinde konuştu.

 

Reis “12 bin m2 sert zemin, 9 bin 700 m2 yeşil alan, bin 300 m2 kauçuk zemin kaplama, 1 adet voleybol, 1 adet basketbol. 1 adet tenis sahası ve 50x100m ebatlarında sentetik çim futbol sahası, 4 adet poligon aydınlatma direği (25 mt) ve 2 adet 76 m2’lik prefabrik soyunma kabini, 1 adet iki kuleli dev çocuk oyun grubu, 1 adet engelli çocuk oyun grubu, 8 adet ahşap kamelya, 65 adet ledli aydınlatma, bin m2 sentetik çim döşemesi ile yürüyüş yolu da yapıldı” ifadelerini kullandı.

 

“Yeni terminal alanı için 100 bin m³ (8 bin 400 kamyon) dolgu yapılmıştır” diyen Reis, “23 adet ham yol için 18 bin m³ (bin 500 kamyon) dolgu malzemesi altyapı firmalarınca tarafımızdan doldurulmuştur. İlçemizde Ocak-Ağustos ayından itibaren geri dönüşüm firmaları ile yapılan anlaşmalar gereği; 80 adet plastik geri dönüşüm kutusu, 50 adet bitkisel atık yağ geri dönüşüm kutusu konuşlandırılmış. 20 adet kağıt, karton ambalaj geri dönüşüm konteynerinden Ocak 2017-Haziran 2017 tarihleri arasında bin 565 ton kağıt ve karton geri dönüşümü alınmıştır. Ayrıca muhtelif yerlere yerleştirdiğimiz 160 adet cam geri dönüşüm kumbarasından Mart 2017- Ağustos 2017 tarihlerinde 280 ton cam geri dönüşümü sağlanmıştır. Bu çalışmalar neticesinde belediyemiz 74 bin 483 lira gelir elde etmiştir” dedi.

 

Reis açıklamasının sonunda “2014 yılında elimizde bulunan 5 adet çöp kamyonu hurdaya ayrılmıştır. 2017 yılı itibari ile 7 adet çöp kamyonumuz vardır. 2014 yılında 2 adet olan traktör sayısı 2017 itibari ile 5’e çıkmıştır. 2014 yılında bin 650 adet olan çöp konteyner sayısı 2017 yılı itibari ile 8 bin 500 adede çıkmıştır. Merkez mahallelerimizde günlük olarak, kırsal mahallelerin ise nüfus yoğunluğuna göre 2-3 günde bir çöpleri alınmaktadır. Merkez mahallelerimizde günlük, kırsal mahallelerin ise haftada bir mıntıka temizliği yapılmaktadır. 2014 yılında 13 bin 700 ton evsel atık toplanırken, 2017 yılına geldiğimizde ilk 8 ayda 33 bin 609 ton evsel atığın toplandığı tarafımızdan gözlemlenmiştir” dedi.

 

İmar çalışmaları hakkında basına bilgi veren Yakup Gençbay, yaptığı açıklamada “İmar müdürlükleri, belediyelerin en önemli birimidir. İmar müdürlüğünde yapılan işlemlerin tamamı resmi evraka dayalı yapılmaktadır. Sorumluluğu oldukça fazladır. Biz, bu sorumluluğun bilincinde olarak yaptığımız işlemleri gayet titizlikle ve arkadaşlarımızla uyumlu şekilde sürdürmekteyiz. Mahallelerimizde yapılan inşaatlarımızın kontrollerini sıkı bir denetim ile gerçekleştirmekteyiz. Karasu, inşaat sektöründe hızlı gelişen bir ilçedir. Tapu kayıtlarına göre yılda 4 bin daire satışı yapılıyor. İmara aykırı olan binaların tespiti içinde gerekli çalışmaları yapıyoruz. İmar Müdürlüğü olarak 2017 Ocak ayından bu zamana kadar 312 adet inşaat ruhsatı, 620 adet de yapı kullanma izni verdik. Yine köyden mahalleye dönüşen toplam 16 yerleşim yerinde hali hazır harita çalışmaları tamamlandı. Harita çalışmaları tamamlanmayan 24 mahallemizde harita çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.  

 

Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı ise gerçekleştirdikleri çalışmaları aktardı. Tatlı, “Müdürlüğümüz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza soba, branda ve kereste yardımı yaptı. İhtiyaç sahibi ailelere ramazan erzak kolisi dağıtıldı. Sosyal hizmet merkezi giysi bankamızdan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kıyafet yardımı yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Kış mevsimi başlangıcında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kömür yardımı, durumu iyi olmayan ailelerin de çocukları sünnet ettirilerek yardımcı olundu. İhtiyaç sahibi ailelere çeşitli ev eşyası yardımı yapıldı (çekyat, halı, perde, koltuk, buzdolabı, çamaşır makinesi vb). 12 Mayıs anneler günü etkinliğimiz, 8 Mart dünya kadınlar günü etkinliğimiz her yıl devam ediyor. 10.06.2017 tarihinde düzenlemiş olduğumuz 7.Uluslararası İpsiz Recep Judo Turnuvası, 2017 ramazan etkinlikleri kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi mobil etkinlikleri, çocuklarımıza karne hediyesi olarak Tuzla Sanat Tiyatrosu, 32.Kültür Turizm Fındık ve Mersin Balığı Festivali’ni gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

 

“Yıl içerisinde ilçemiz nüfusuna kayıtlı olan ihtiyaç sahibi ailelerimize ihtiyaçları dâhilinde gıda yardımı yapılmaktadır” diyen Tatlı, açıklamasının sonunda “Okulların açıldığı bu günlerde ihtiyaç sahibi ailelerimizin okula giden çocuklarına kırtasiye ve okul kıyafeti yardımı yapılmaktadır. Yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız evlerinde ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılanmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Belediyemiz Kültür Müdürlüğü’ne bağlı KARGEM kurslarında çoğunlukla geliri olmayan ev hanımlarımıza yönelik el sanatları kursları devam etmektedir. Mersin Balığı sempozyumu, kurs merkezimizdeki kurslarımızın tüm malzemeleri belediyemiz bütçesi tarafından karşılanmaktadır. Yıl içerisinde kursiyerlerimizin yapmış olduğu ürünler her yaz olduğu gibi belediye plajındaki mini çarşıda açılan KARGEM standında ve Kentpark’ta bulunan satış yerimizde satışları yapılarak, elde edilen kazanç tekrar kursiyerlerimize ödenmektedir. Böylece kursiyerlerimiz, hem meslek öğrenirken hem de bir nebzede olsa aile bütçesine katkı sağlamış oluyorlar” dedi.

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise, çalışmalarının tanıtılmasının ardından Karasu için hayata geçirilmesi planlanan 14 dev projeyi açıkladı. İspiroğlu, “Her geçen gün hızla büyüyen ve gelişen ilçemizde vatandaşlarımızın ruhuna dokunacak hizmetler üretmek zorundayız. Terminal yerimiz hazır. Binamızın büyüklüğü ve işlevsel noktalarını en ince ayrıntısına kadar düşünerek planlıyoruz. İlçemize güzel bir terminal kazandıracağız. Her geçen gün büyüyen ve gelişen ilçemizde pazar yerimiz artık halkımıza yetmemeye başladı. Bu eksikliğimizi görerek belirlediğimiz alan üzerine modern, geniş ve ulaşım rahatlığı olan bir pazar yerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yeni pazar yerimizin tamamlanmasıyla birlikte mevcut olan pazar yerimizin bulunduğu alana, Halkımıza ferah bir yaşam alanı sunma hedefiyle ilçemizin vitrini olarak gördüğümüz ‘Meydan Karasu’ projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. İlçemiz merkezinde bulunan kanal içinde önemli bir projemiz mevcut. Kanalın etrafına yürüyüş yolları, yeşil alan, oyun parkları, banklar ve spor aletleri ile modern bir çevre düzenlemesi yaparak bu alanı da olumlu bir şekilde değerlendirmeyi planlıyoruz. Yenimahalle’ye kuracağımız balık müzesi, Kuzuluk tepe noktasında yapmayı planladığımız seyir terası, Kızılcıktepe’ye hazırladığımız botanik park ile birlikte Karasu Kalesi ve film platosu projelerimiz ile de ses getireceğimize inanıyorum” dedi.

 

İspiroğlu, projelerin devam ettiğini, Karasu’nun mutlu insanlar kenti olması için çalıştığını ifade etti. Başkan Mehmet İspiroğlu, “Basın mensubu arkadaşlarımız sizlerden özellikle Batık U-20 Alman denizaltı üzerinde durmanızı rica ediyorum. Bu alanı dalış turizmine açtık gerekli duyurularımızı yapıyoruz. U-20 ile ilgili farklı projelerimizde var. Tamamladıktan sonra bu projelerimizi de sizlere aktaracağız. Üzerinde titizlikle durduğumuz bir diğer projemiz golf ve yelken kulübümüz. Bu projemizi titizlikle yürütüyoruz. Belki de bir ilk olacak ama Akgöl diye isimlendirdiğimiz alanda hem golf hem de yelken sporlarını halkımıza sunmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte marina ve yat limanımızın projesini itina ile hazırlıyoruz. Bizim için önemli olan ve halkımızın yoğun şekilde talep ettiği bir çalışma bu. Projeyi sonuçlandırdığımız zaman ilçemiz için önemli bir adım atacağımız kanaatindeyim. Açıklamalarımın başında da belirttiğim gibi biz projelerle büyüyen ve 2023 Türkiye’sine emin adımlarla ilerleyen bir ilçe olacağız. Toplantımıza katılan ve çeşitli sebeplerden dolayı katılamayan değerli basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Ben çok demokrat bir insanım, bizim meclisimizde demokrasi var diyen İspiroğlu, “Herkes istediği her şeyi konuşabilir. Herşeye rağmen istediklerimiz yapılıyor. Muhalefetteki arkadaşlarımız da yardımcı oluyor. İktidardaki arkadaşlarımız da yardımcı oluyor. Bayramlarda nüfusumuz 500-600 bin oluyor. Çöp toplamaya bile yetişemiyoruz. İŞKUR bizlere personel vermese idi bu yıl zorlanırdık. Yollarımız kötü durumda SASKİ çalışmalar yapıyor. Doğalgaz çalışmalarımız oldu. Bozulmalar oldu yollarımızda. En büyük sıkıntımız yol. Yol çalışmalarımız tamamlanınca sorunumuz kalmayacak” dedi.

 

İspiroğlu açıklamasının sonunda “Biz seçildik mi siyasi gömleğimizi çıkartırız. Bizim için siyasi bir görüş yoktur. Bugüne kadar da siyasi görüş adı altında da asla ifade etmedim etmemde. Herkes bizim vatandaşımız. Oy veren de vermeyende herkese hizmet edeceğiz. Buraya yol yaptığımız zaman oradan siyasi görüşe sahip vatandaşımız geçmesin diyebilir miyiz? Onun için siyasi gömleğimizi çıkartıp hizmet etmeye bakarız” diyerek sözlerine son verdi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: