-

Geçtiğimiz hafta, Karasu Mahallesi’ne gelen Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri, mahalle mezarlığında bulunan bazı tarihi mezar taşlarını almak istemiş bu sırada vatandaşların tepkisi ile karşılaşılmıştı.

Olay sonrası Karasu Belediyesi’ne yönelik bir algı yapılmaya çalışıldığını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, konuyla alakalı açıklamada bulundu. Karakaş, “Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bizden yazılı olarak araç talep edildi. Karasu Belediyesi olarak araç ve ekip desteği verdik” dedi.

“İl Müdürlüğü’nün sahil kesiminde yan yatmış ve tahrip olmuş tarihi mezar taşlarının alınarak inceleme ve koruma altında tutulacağını öğrendik. Buradan da Karasu Mahallesi Mezarlığı’na geçerek aynı işlemi yapacakları belirtildi” diyen İsmail Karakaş, şu ifadeleri kullandı:

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTIK

“Mezarlıkta vatandaşların tepkisi oldu. Ardından sosyal medya üzerinden bir algı yapılarak Karasu Belediyesi hedef gösterildi. Karasu Belediyesi’nin bu işe öncülük ettiğini ve taşları kırdığını söylediler. Pazartesi günü itibariyle, bu algıyı yapanlar hakkında yasal işlem başlattık ve dava açtık.

Karasu Belediyesi olarak bırakın tarihe saygısızlık yapmayı, yeni bir mezar taşını bile kırıp, zarar vermek bizim örf ve adetimize sığmaz. Bizi böyle bir ithamla suçlamak ahlaksızlıktan öteye gitmez. Bu kişilerin amacı belediyeyi hedef göstermek. Bu işin takipçisi olacağız.

Karasu tarihine saygımız sonsuz. Bu nedenle Karasu Kalesi, Karasu Kültür Evi gibi projelerle tarihimize yaşatmaya çalışıyoruz. Çalışmanın Karasu Belediyesi ile ilgisi yoktur ve hiçbir mezar taşına ekiplerimizce zarar vermemiştir”