KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün’ün haberi

 

 

Çarşamba günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda bir program düzenlendi. Programa ilçe protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program öncesi, Karasu Belediyesi tarafından vatandaşa Türk bayrakları dağıtıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Merkez Camii Müezzini Halil İbrahim Akdağ tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Cami İmam Hatibi Ali Sarımert de tilavetin ardından mealini okudu.

 

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan acı olayların anlatıldığı video izletişi, Türkeş Parkı’nı dolduran vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. İzleti sonrasında Kaymakam Aziz Mercan ve Belediye Başkanı İshak Sarı, günün anlam ve önemine dair birer konuşma yaptı.

 

KAHRAMANLIK GECESİ

 

15 Temmuz gecesi, 251 şehidin hüznünü yaşarken, dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe imza atmanın da onuru içinde olduklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan İshak Sarı, 15 Temmuz’un bir kahramanlık gecesi olduğunu belirtti.

 

Sarı, sözlerinin devamında “Darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak veren milyonların, vatana ve bayrağa ihanet eden hainlere karşı genç, yaşlı demeden, tankların önüne yatarak, uçakların mermilerine göğüs gererek, korkusuzca kahramanlık sergiledikleri bir gecedir” ifadelerini kullandı.

 

O RUH HALA DİRİ

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ise “15 Temmuz gecesi bize Çanakkale, Kuvayi Milliye, Sakarya ve büyük taarruzdaki ruhun canlı olduğunu gösterdi” diyerek başladı. Türk milletinin korkusuzca, demokrasiye sahip çıktığını ve tankların altına yattığını söyleyen Mercan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

Milletimiz, o gece Pensilvanya’daki alçak melunun teröristlerine meydanları dar etti. Türk milleti, bu zaferi yüreklerdeki iman ve eşi olmayan cesaretle gerçekleştirdi. Bir kez daha kutsal topraklarımız, haçlı işgaline geçit vermemiştir

 

Kaymakam Mercan, sözlerini 15 Temmuz’un Türk milletinin asilliğini ve cesurluğunu bir kez daha kanıtlamasına vesile olduğunu söyleyerek tamamladı. Konuşmaların ardından Aziz Mercan ve İshak Sarı, 15 Temmuz anı defterini imzalamasıyla program sona erdi.

 

PROGRAMA AİT FOTOĞRAFLAR: