Pazar gecesi başlayıp pazartesi günü aralıklarla şiddetli şekilde devam eden ve giderek şiddetini arttıran yağmur ilçede olumsuz durumlara neden oldu. Yaşanan yoğun yağış sonucunda Karasu Belediyesi tarafından yapılan yağmur suyu ishale hattının döşenmesi, kutu kanal ve yağmur suyu tahliye hatlarının döşenmesi bu durumun daha kötüye gitmesine engel oldu ve bu çalışmalar meyvelerini vermeye başladığı görüldü.

 

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “İki yıl önce ilçemizi etkisi altına alan yoğun yağış sonrası büyük bir afet yaşamıştık. Bu durumdan hızlı bir şekilde kurtularak yaralarımızı çabuk bir şekilde sardık. Bu bizim için büyük bir sınavdı. Acilen konuyla ilgili değerlendirmelerimizi yapıp çeşitli projelerle yağmur suyu ishale hattı döşenmesi, kutu kanal ve yağmur suyu tahliye hatlarının döşenme çalışmalarını belirlediğimiz noktalara kısa bir süre içerisinde yapıp tamamladık. Görüyoruz ki yaptığımız çalışmalar gayet yerinde ve olumlu hizmetler. Pazar ve Pazartesi günü Sakarya genelini etkisi altına alan yoğun yağış birçok merkezi olumsuz yönde etkilerken ilçemizde büyük bir sorun görülmemiş ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadan bu durum kolaylıkla atlatılmıştır” dedi.

 

İspiroğlu; “Elbette yaşadığımız küçük sorunlar oldu. Bu sorunları anında müdahalelerle çözüme ulaştırdık. Belirli alanlara biriken yağmur suları oldu. Bu sularının sebebi ise yağmur sularının taşınmasında öncülük eden şehir içinde ki mazgallara dolan yabancı ve suyun akışını yavaşlatan maddelerdi. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz yağmur suyu ishale hatları, kutu kanal ve yağmur suyu tahliye hatlarının takibini yaparak suyun tahliye işlemlerini sabah saatlerine kadar takip etmiş ve diğer ekiplerimiz ise mazgallarda biriken yabancı maddelerin temizleme çalışmalarını gerçekleştirmişlerdir. Yaşadığımız olaylarda görüyoruz ki belediyemizin döşemiş olduğu yağmur suyu hatlarının gerçekten büyük ihtiyaç olduğu ve birçok su baskınını önlediği ortaya çıkmıştır. Yaptığımız araştırma sonucunda diğer ilçelerde yaşanan sıkıntıyı ilçemiz olarak çok hafif atlattığımızı görüyoruz. Biz her zaman insan odaklı çalışan ve bu doğrultuda projeler üreten bir belediyeyiz. Çalışmalarımız projelerimiz aralıksız devam edecektir” ifadelerine yer verdi.