Belediye zabıta ekipleri, Karasu genelindeki okul kantinlerinde belli aralıklarla denetimlerini sürdürüyor. Kantinlerde bulunan gıda maddelerini titizlikle inceleyen zabıta ekipleri, özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı konusunda hassas bir çalışma yürütüyor. Ekipler, gıdaların ambalajlarını, hazırlandığı tezgâhların malzemelerini ve ürünlerin son kullanma tarihine kadar her şeyi inceledi.

 

“Amaç güvence”

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu sözlerinde; “Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda yiyecek ve içecek tüketmelerini sağlamak durumundayız. Okul kantinlerimizdeki denetimlerimiz Eğitim-Öğretim dönemi boyunca aralıklarla devam edecektir. Denetlemelerdeki önceliğimiz, ceza kesmek değil, başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm tüketicilerimizin gıda ve hijyen sağlığını koruyup güvence altına almaktır” ifadelere yer verdi.

 

Denetlemelerin yanı sıra, kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler de yapan ekipler, denetimlerin belli aralıklarla, sürekli olarak devam edeceğini belirttiler.