Suriye’de 7.yılına giren savaşta, Baas rejiminin hiçbir savaş kurallarına uymadığını ve Rusya ile İran’ın hiçbir hukuk gözetilmeden katliamların sürdüğünü dile getirerek basın açıklamasına başlayan Hasan Kar, “Hiçbir ahlaki değer taşımayan bu cenah çocuk, kadın, yaşlı demeden haince saldırılarını sürdürmektedir. Avrupa ve Amerika, en ufak bir olayları olduğunda tüm ajanslarda son dakika olarak geçiyor. Ama katledilenler Müslüman olunca, dünya sessiz kalıyor. Şunu deklare ediyoruz ki gerçekten zalimin karşısında, mazlumun yanında olan her topluluk, kısık seslerle değil gür bir nidayla zulmü haykırır” dedi.

 

“Biz duyarlı Müslümanlar olarak vakur ve izzetiyle Suriye direnişini onurumuz bilip, her fırsatta sesimizi gür bir şekilde yükselttiğimizi ve her zaman için yükselteceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz” diyen Kar, “Ali Şeriati’nin deyimiyle ‘Bir zulmü engelleyemiyorsanız en azından onu duyurun’ şiarıyla hareket edip her zaman için zalimlerin karşısında, mazlumun yanında olduğumuzu ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İdlib’de bugün yaşanan vahşeti ve Suriye’nin tamamında 7 yıldır yaşanan bu tür zulümleri lanetlediklerini de ifade eden Kar, “Eli kanlı katillerin elbet yaptıklarının cezasını çekeceğini biliyor ve buna iman ediyoruz. Rabbimizden, zalimlerin cezalarını bizler eliyle vermesini niyaz ediyor, Allah’tan İdlib’deki kardeşlerimize sabır vermesini ve yardım etmesini diliyoruz. Zalim Firavunu ve ordusunu denize gömen Rabbimiz’in onları da bu dünyada da öteki dünyada da cezalandırmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.