-

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kuzey sahillerini güzel ve güvenli yaz sezonuna hazırlamak için ciddi bir hazırlık yaptı. Kuzey sahillerinde turizm dönemi başlamadan önce tüm yağmursuyu, kanalizasyon altyapıları yenilendi ve üst yapı için de bölgenin dokusuna uygun işlemler yapıldı.

Karasu’da her yaz sezonunda binlerce vatandaşın misafir edildiği Sahil Park’ın yanında bulunan 150 metre uzunluğundaki Sahil Park Plajı ile yine aynı şerit üzerinde yer alan 150 metre uzunluğa, 80 metre genişliğe sahip 32 Evler Plajı’nda çalışmalar tamamlandı.

SAKARYA’DA 2 PLAJA MAVİ BAYRAK

Türkiye’de 44 şehirde mavi bayrak için her yıl denetleme yapan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) bölgede yaptığı incelemeler sonucu 2022 yılı için iki sahile de mavi bayrak verilmesini kararlaştırdı.

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi tarafından verilen karar sonrası Sakarya 2022 Mavi Bayrak Ödülleri listesinde 2 plajıyla yerini aldı. Büyükşehir Belediyesi Karasu, Kaynarca ve Kocaali’nin Türkiye ve dünyanın her yerinden misafirlerini ağırlamaya hazır olduğu vurgulandı.

“BİZ HAZIRIZ, MİSAFİRLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya’mızın en güzide bölgelerinden bir tanesi olan kuzey bölgemizde Karadeniz’in saf güzelliğini yaşıyor, Türkiye’nin ve hatta dünyanın her yerinden yüzbinlerce vatandaşımızı burada ağırlıyoruz. Şehrimizim turizm ve ticaret anlamında en güçlü merkezlerinden biri olan tatil bölgemizde 3 ilçemizi kapsayan sahillerde görev alacak tüm ekiplerimiz hazır. Mülakatlar sonucu belirlenen en profesyonel cankurtaranlarımıza eğitimlerini verdik. Sahilde ‘sıfır kayıp’ hedefiyle her saniye nöbette olacaklar. Tüm misafirlerimize güzel kuzey ilçelerimiz Karasu, Kocaali ve Kaynarca’mızı gönül rahatlığıyla tercih edebileceklerini ifade ediyoruz, hayırlı bir sezon diliyoruz” denildi.