-

KARASU BELEDİYE BAŞKANI İSHAK SARI’NIN MESAJI:

Kamuoyunu hızlı ve etkili bir biçimde bilgilendirmek için gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum.

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından birisi kuşkusuz basındır. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru, hızlı biçimde bilgi ve haber vererek halkın haber alma hakkını sağlamada büyük bir güce sahiptir. Her türlü koşul ve şartlar altında büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren basın mensuplarımız, demokratik hayatımızın gelişim sürecinde halkı bilgilendirme, bilinçlendirme ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasına çok büyük katkı sunmaktadırlar.

Bu düşüncelerle gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan yerelden ulusala tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum”

KARASU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇETİN TURHAN’IN MESAJI:

“Türk basını, tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatmada, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’ ifadesi basının toplumu bilgilendirmesi bakımından üstlendiği görevi en güzel şekilde açıklamaktadır. Türk basını, milli mücadele yıllarında milli duygulara hitap ederek, Anadolu’nun düşman işgaline karşı direnişinin yürekli sesi olmuş ve bu direnişin kahramanlarının destanını yazmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan ilçemiz basın mensuplarına görevlerinde kolaylıklar diliyor, tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.