-

KARASU KAYMAKAMI DR. AHMET NACİ HELVACI'NIN MESAJI:

Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının en yoğun şekilde yaşandığı, Ramazan Ayı’nı tamamlayıp, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren bir Ramazan Bayramı’na daha erişmiş bulunmaktayız.

İnancımızda ve toplumumuzda çok özel yeri olan dini bayramlarımız, sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü gibi güzel hasletlerimizi pekiştirirken, dargınlıkları sona erdirmekte, barışa ve muhabbete vesile olmakta, ihtiyaç sahiplerine daha çok elin uzanmasına imkân sunmaktadır.

Gerek ülkemizin gerekse tüm dünyanın sıkıntılı bir dönemden geçtiği bu günlerde, millet olarak birlik beraberlik anlayışı içinde birbirimize daha da sıkı kenetlenerek bu zor günlerin üstesinden geleceğimizi unutmamalıyız. Bu müstesna günleri, bu yıl maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi gölgesinde geçireceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, Bilim Kurulunun önerileri ve Koronavirüs2le mücadelede edinilen tecrübeler ışığında 81 ilimizde arefe günü, bayramın 1. 2. ve 3. günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verilmiştir. Hepimizin bildiği gibi bulaş kapalı ortamlarda daha hızlı yayılmaktadır. Bunun için getirilen tüm tedbirlere lütfen uyalım. Bayram günleri virüsün yeniden yayılma günleri olmamalıdır. Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında inşallah yakın zamanda daha rahat günler göreceğiz.

Bu güzel bayramı, bugün vatanımızda huzur içerisinde idrak etmemizi; ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum.

Bu duygularla Ramazan Bayramı’nın ülkemize ve dünyaya mutluluk, huzur ve barış getirmesini, başta COVİD-19 salgını olmak üzere tüm belâlardan kurtulmasına vesile olmasını diliyor, birlik ve beraberlik içerisinde nice güzel bayramlara ulaşmak duygusu ile tüm Karasulu hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

...

KARASU BELEDİYE BAŞKANI İSHAK SARI'NIN MESAJI:

Çok Değerli Karasulu hemşehrilerim; sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyor, mübarek Ramazan Bayramı’nızı gönülden tebrik ediyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha nihayete erdirdik.

Dostluk, barış, huzur, birlik ve beraberlik içinde yaşamayı dilediğimiz bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğu ve sevincini yaşıyoruz. Ramazan Bayramı’nın, başta İslam dünyası olmak üzere, tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisiyle, sizleri muhabbetle selamlıyor, Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyorum.

...

KARASU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇETİN TURHAN'IN MESAJI:

Değerli meslektaşlarım, kıymetli veliler, sevgili öğrenciler; bayramlar kırgınlıkların unutulduğu, dostluk ve kardeşliklerin pekiştiği, dini ve milli duyguların şekillendiği, maddi ve manevi değerlerin hayat bulduğu günlerdir.

Yeni yetişen neslin hafızasında bir iz, damaklarında şeker tadında bir bayram lezzeti bırakarak gelecek günlerimizde güzellikle, tebessümle yâd edeceğimiz bayram hatıralarımız olması, Çocuklarımızın yüzünü güldürebildiğimiz, gönlünü doldurup aklını ve ruhunu besleyebildiğimiz bayramların daim olması temennileriyle.

Okullarımızın öğrenciler ile dolup taşacağı, öğretmen öğrenci hasretinin dineceği, millet olarak birlik ve beraberlik içinde hep bir arada, sevgi dolu huzurlu, sağlıklı nice bayramlar geçirmek dileğiyle Ramazan Bayramı’mızı kutlar, sağlıklı günler dilerim.

...

AK PARTİ KARASU İLÇE BAŞKANI HASAN YAVUZYİĞİT'İN MESAJI:

AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı olarak, İlçe Kadın Kolları ve İlçe Gençlik Kolları’mızla birlikte Ramazan ayı boyunca kırk mahallemizde ihtiyaçlı ailelere ulaşarak gıda vb. yardımla buluşturmanın mutluluğunu yaşarken salgın şartları nedeni ile bir o kadar da hüzünle geride bıraktığımız bu mübarek ayda tutulan oruçların, yapılan ibadet ve duaların kabul olması dileğiyle… Tüm hemşerilerimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dileriz.

...

CHP KARASU İLÇE BAŞKANI AYKUT SÜT'ÜN MESAJI:

Dargınlıklara son verilmesi, sevgi, saygı, kardeşlik, paylaşma ve diğer diğer duyguların değer kazandığı bayramlar hepimize önemli fırsatlar sunmaktadır. Bayramlarımız birlik ve beraberliğin arttığı, barış içinde yaşamanın güzel bir geleceğe bakabilmenin zamanlarıdır.

Covid-19 salgını nedeniyle zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde her ne kadar bayram ziyaretleri gerçekleştiremeyecek, büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpemeyecek olsak da yine de bayram sevinci ve heyecanını gönülden hissetmeliyiz.

Muhakkak ki, “Adaletle yöneten, yoksulun yanında olan, yoksulluğu yenmek için mücadele eden, iftira atmayan, kul hakkı yemeyen, ötekileştirmeyen, bölmeyip birleştiren” Sevgili Peygamberimiz, bayramların sevinç ve heyacanla karşılanmasını ister. O’nun için bayramlar “Yardımlaşmanın ve dayanışmanın, huzurun, sevincin, barışın ve kardeşliğin” özel günleridir.

Ancak İslam dünyasının içinde bulunduğu tablo, bu bayramda da coşkumuzu gölgeliyor. Demokrasinin evrensel kurallarından uzaklaşmış, adaletle hükmetmeyen, sorumluluğu altında olanlara karşı adil olmayan yönetim anlayışlarının hâkimiyeti altında bulunan Müslümanların yasadığı islam coğrafyasında yoksulluk ve yolsuzluk, gelir dağılımı eşitsizliği, iç çatışmalar, sosyal adalet, insan hak ve özgürlükleri, kadın ve çocuk hakları gibi alanlardaki sorunlar maalesef kronikleşiyor.

Özellikle siyasilerin yönetim anlayışlarındaki farklılıklar, karşılıklı çekişmeler, uyuşmazlıklar nedeniyle Müslüman toplumu bütünlüğünü kaybetmiş, güç unsuru olmaktan uzaklaşmıştır. Bu durumun kaçılmaz sonucu olarak da Arakan, Türkistan, Filistin, Çeçenistan gibi dünyanın farklı yerlerindeki Müslümanlar, gayrimüslim toplumların baskı, zulüm ve tahakkümü altında yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmaktadırlar. İçinde bulundukları yapıda çözümünü mümkün görmeyen milyonlarca Müslüman, batı ülkelerinde huzurlu bir gelecek kurmak için vatanlarını terk etmeye devam etmektedirler.

Bu nedenlerle, öncelikle Müslümanlar olarak kendi içimizdeki ayrışmalara derhal son vermeli, geçmişte olduğu gibi günümüzde de yaşadığımız coğrafyada birlik ve beraberliği, barışı ve huzuru yeniden tesis etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Ramazan Bayramınızı geçmişte olduğu gibi sevinç ve coşkuyla kutluyor, birlik, beraberlik, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günlere ulaşmayı temenni ediyor, büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

...

MHP KARASU İLÇE BAŞKANI MÜNİR ALİ KARA'NIN MESAJI:

Birlik ve bereket ayı olan Ramazan’ı Şerif’i uğurlamanın üzüntüsü içindeyiz. Dileriz ve ümit ederiz ki her birimiz günahlarımızdan arınmış olarak Bayram’a ermiş olalım. Allah (CC) tutmuş olduğumuz oruçları, kılmış olduğumuz namazları, yapmış olduğumuz hayır ve hasenatı kabul etsin.

Bayramda evde kalmak, kabir ziyaretlerinde bulunamamak elbette çok acı. Ancak bu beladan kurtulmak için devletimizin almış olduğu tedbirlere harfiyen riayet etmek durumundayız. Vatandaşlarımızı bu süreç sonunda felaha ermek için tedbirleri elden bırakmamaya ve duyarlı olmaya davet ediyorum. Tüm Türk İslam alemine hayırlı bayramlar diliyorum.