-

Karasu, 2020 yılında Sahil Park ve 32 Evler plajları olmak üzere iki mavi bayraklı plaja sahipti. 2021 yılında deniz suyundaki kirlilik nedeniyle Sahil Park Plajı’nın mavi bayrağı kaybedilmiş, sadece 32 Evler Plajı’na mavi bayrak verilmişti.

TC Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Yüzme Suyu Takip Sistemi’ne göre Karasu’dan alınan üç deniz numunesi, 2021 yılında C sınıfı olarak belirlendi. 2018 ile 2020 yılları arasında ise deniz suyu numuneleri A sınıfı olarak sonuçlanmıştı.

Her yıl Haziran yılında yapılan değerlendirmelerle mavi bayrak verilen plaj sayısı, bu yıl Karasu’da ikiye yükselmesi bekleniyor. İl ve ilçe basınında Karasu’nun iki mavi bayraklı plaja sahip olduğu bilgilerinin ise doğru olmadığı belirtildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl Haziran ayı içerisinde değerlendirme talebinde bulunması ve Karasu’ya yeniden iki mavi bayrak kazandırılması beklenirken Karasu’da deniz suyunda yaşanan kirlilik sebebinin araştırıldığı ve temizlenmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağı öğrenildi.