-

KarasuHaberleri.com ve Öncü Karasu Gazetesi’nde yapılan haber ile çocuk dilencilerin Karasu’da artan bir sorun haline gelmeye başladığına dikkat çekilmişti. Karasu Kaymakamı Dr.Ahmet Naci Helvacı’nın talimatıyla Karasu’da çocuk dilencilere yönelik bir çalışmanın başlatıldığı öğrenildi.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Karasu Belediyesi’nin de ortak olarak gerçekleştireceği bir çalışma ile sokaktaki çocuk dilencilerin, sokaklardan alınarak okullarına gönderilmesi ve bu suistimale araç olmamaları hedefleniyor.

Çalışmanın ilk adımı olarak Cuma günü cuma giriş çıkışlarında, Atatürk Bulvarı'nda ve dörtyol ışıklarda İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Karasu Belediyesi zabıta ekipleri, gerçekleştirdikleri uygulamayla çocuk dilencilere yönelik bir çalışma ortaya koydu.

Çalışma kapsamında çocukların ailelerine ulaşılarak, kanun çerçevesinde adli işlem başlatılacağı ve çocukların Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne yönlendirerek takiplerinin gerçekleştirileceği belirtildi. Çocuk dilencilere yönelik çalışmaların, titizlikle sürdürüleceği de ifade edildi.