-

Yıllardır yapılması beklenen Karasu Sahil Projesi için 30 Aralık 2020 tarihinde düğmeye basıldı. Doğu Karadeniz Caddesi’nin Doğu girişi ile 32 Evler mevkiine kadar olan alanı kapsayan 1.etap için Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını başlattı.

Toplam 12 milyon lira bütçeyle yapımına başlanan Karasu Sahil Projesi, 2 bin 600 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde bir alana sahip. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın “Mega Proje” olarak adlandırdığı Karasu Sahil Projesi’nin 2021 yılı Temmuz ayında tamamlanması hedefleniyor.

ÖNCE ALTYAPI BİTECEK

Altyapı çalışmalarının tamamlanmadan üstyapıda bir çivi bile çakılmayacağı belirtildi. Karasu Belediyesi’nin, SASKİ, AGDAŞ, SEDAŞ ve TELEKOM ile görüşmeler yaparak, proje başlamadan tüm altyapı çalışmalarının tamamlanacağı öğrenildi.

Proje içerisinde araç yolu, geniş yürüyüş alanları, oturma alanları, koşu alanı ve peyzaj düzenlemeleri yer alacak. Sahil kesiminden yola kumun gelmesini engellemek amacıyla da sahil cephesine bir metrelik dekoratif duvar yapılacak. Böylece yıllardır süren kum erozyonunun da önüne geçilecek.

KARASU SAHİL PROJESİ'NDE SON DURUM (izle):

KARASU SAHİL PROJESİ'NDE SON DURUM (fotoğraflar):

KARASU SAHİL PROJESİ TAMAMLANDIĞINDA BÖYLE OLACAK: