Karasu Kent Konseyi Başkanı Av. Recep Özdemir'le birlikte, kendisine ait tekneyle geminin bulunduğu bölgede incelemelerde bulunan Karasu Su Ürünleri Başkanı Ecz. Şakir Şen Karasu sahilinin büyük bir felaketin eşiğinde olduğunu söyledi.

 

"YİĞİTHAN, HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ" haberini okumak için buraya tıklayınız.

 

Geminin kara tarafından görüntüsünde bir sorun olmadığını belirten Şakir Şen “Maalesef kuzey taraftan yaptığımız incelemede geminin su ile kesiştiği bölümdeki sacların olmadığını gördük. İlk bakışta dalgaların tahribatı izlenimi verse de geminin batması için saclarının kasten kesildiğini anlamamak mümkün değil”

 

Karasu Liman Başkanlığı'ndan gemi hakkında bilgi aldığını kaydeden Şakir Şen, geminin üzerinde 6 adet haciz bulunduğunu ve bu nedenle kaderine terk edildiği izlenimi aldığını ifade etti. Şakir Şen geminin çıkacak ilk kuvvetli fırtınada mutlaka batacağını belirtti ve şöyle konuştu:

 

Gemide yaklaşık 5 ton civarında mazot ve 2 ton kadar da sintine olduğunu tahmin ediyoruz. Batması halinde bunlar denize karışıp dalgalarla kumsala ulaşır. Bu da büyük bir çevre felaketi anlamına gelir. Başta Sakarya Valisi olmak üzere Karasu Kaymakamı, Büyükşehir ve Karasu Belediye başkanları soruna el atmalı.