-

KARASU SAHİLİNDE BAYRAM HAREKETLİLİĞİ (izle):

...

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte 9 günlük tatili fırsat bilen tatilciler adeta Sakarya’nın Karasu ilçesine akın etti. Geçen yıllara oranla kalabalığın az olduğu gözlerden kaçmazken sahildeki bayram hareketliliği de dikkat çekti.

Bayramın yağmurlu geçecek olmasını fırsat bilen tatilciler, ilk günü güneşli bulunca Karasu sahilini doldurdu. Sahil projesinde yürüyüş yapan tatilcilerden Fevzi Sağlam, “Egzersiz ve yürüyüş için bu yol çok iyi oldu. Geçen yılki yoğunluk yok. Sokaklarda arabalar yarı yarıya az” diyerek yoğunluğun olmamasına dikkat çekti.

TATİLCİ MEMNUN, ESNAF DEĞİL

Tatil için Karasu’ya gelen Ece Kapucu “Karasu’yu çok seviyoruz. Güzel ve temiz bir havası var. İstanbul’dan sonra burası cennet gibi geliyor bize. Uzun yıllardır her yaz buradayız” derken market işletmecisi Hasan Ekşi ise “Yoğunluk bu yıl beklentimizin çok altında. Temmuz’un 15’i geliyor neredeyse ama kimse yok. Sebebini ekonomiye bağlıyorum, bu yüzden sakin geçiyor” diye konuştu.

Sahil projesinde emlak ve inşaat sektöründe hizmet veren Fikret Ülker de “Bir esnaf olarak rica ediyorum, kaldırımda motor ve atv kullanmayalım. Tatilcileri ve vatandaşı rahatsız etmeyelim, duyarlı olalım” ifadelerini kullandı. Bir buçuk aydır işlerinin iyi olmadığını da belirten Ülker, “Karasu’ya yapılan güzel projelerle gelen tatilci çok oluyor” dedi.

Ailesiyle birlikte deniz kenarına gelerek serinlemeyi tercih ettiklerini belirten Kemal Uçar da “İstanbul’dan geliyoruz. Orası çok nemli ve sıcak. Tatilimizi Karasu’da geçiriyoruz. Ailemizle birlikte 10 gün tatil yapacağız” diye konuştu. Oğlu Deniz Uçar ise “Karasu sahilinde oynamayı seviyorum, kumdan heykel yapmayı ve çukur kazmayı seviyorum” diyerek mutluluğunu dile getirdi.