-

KARASU'YA TATİLCİ AKINI, SAHİLDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER (izle):

...

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, turistler Karasu’ya akın etti. İlçede hafta sonu hissedilen sıcaklığın 37 dereceye yaklaşmasıyla birlikte Karasu halkı ve tatilciler, serinlemek için kendini sahile attı.

Kimileri ailesiyle birlikte piknik tadında bir gün geçirerek kimileri denize girerek kimileri de kumda güneşlenerek sahilin tadını çıkardı. Kalabalık bir sahili fırsat bilen seyyar satıcılar ise satışlarını gerçekleştirdi. Karasu’da hafta sonu adeta Bodrum sahillerini aratmayan renkli görüntüler ortaya çıktı.

TÜRKİYE’NİN EN UZUN İKİNCİ KUMSALI

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Karasu, Türkiye’nin en uzun ikinci kumsalına sahip bir ilçe. Sabit nüfusu 67 bin olan Karasu’nun yaz nüfusu 700 bini aşmakta. 32 kilometrelik Karasu sahilinin sorumluluk alanımızda olan 13 kilometrelik kesintisiz kumsalımızda da 30 kule ve 50 personel ile cankurtaran ekiplerimiz görev yapmakta” diyerek Karasu’yu tercih edecek olan tatilcilere bilgi verdi.

“Karasu sahilinde biri mavi bayraklı olmak üzere iki adet belediye hizmet alanı ve plajı bulunur. Ayrıca 25 bin metrekare alana sahip Sahil Park da her gün binlerce vatandaşımız güvenle vakit geçirmekte” diyen Sarı, “Tamamı Karasu Belediyesi imkanlarıyla gerçekleştirilen 12 milyon liralık bütçeye sahip Karasu Sahil Projesi’nin de tamamlanmasıyla birlikte tatilcilerimize daha iyi hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.

KARASU’YA GELİN

Karasu’ya Sapanca’dan geldiklerini belirten Zeynep Ayşe Bostancı, “Deniz kenarında kamp yapmaya geldik. Sabah kahvaltımızı da yaptık. Şimdi de güneşleniyoruz. Herkesi bekleriz. Çok güzel bir ilçe, çok güzel bir sahil kenti” dedi.

TAM TATİL YAPILACAK YER

Karasu’daki yaz sıcaklığına Adana ilinde Kasım ayında şahit olduklarını ifade eden Mehmet Özdemir ise, “Buraya Adana’dan geldik. Buranın sıcaklığı gerçekten çok iyi. Bu mevsimde Adana’da durmak çok zor, çok kötü. Biz bu havayı Adana’da Kasım’da yaşıyoruz. Bu ilçenin gerek denizi, gerek insanları gerekse havası çok güzel. Gelip tatil yapılacak bir yer. Tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

KUMU ÇOK GÜZEL

Karasu’ya 2016 yılında yerleştiğine değinen Sabri Şimşek ise, “Karasu’yu çok seviyorum. Her gün buradayız. Burada tavla oynar, denize gireriz. Akşama kadar buradayız. Kumumuz çok güzel. Hayat güzel. Biraz da bakım olsa daha süper olacak” sözlerine yer verdi.

SAKİNLİK TERCİHİMİZ

Söğütlü ilçesinden Karasu’ya ilk kez geldiklerini söyleyen Atiye Özlük, “Karasu’yu beğendik. Çoluk çocuk geldik buraya. Tatil yapmaya uğraşıyoruz. Çok da sıcak. Memnunuz. Herkes gelsin, buyursun. Güzel yerler” diye kaydetti.

DENİZİ TEMİZ

Karadeniz’in temiz ve İstanbul’a yakın olmasının Karasu’nun tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden olduğuna vurgu yapan İsa Özdemir, “Burada daha sessiz, sakin ve kafa dinlenecek yerler var. Diğer tatil beldeleri olan Muğla, Marmaris ve Bodrum gibi yerler, daha kalabalık, daha canlı olmasına rağmen buralar sessiz, sakin olduğu için daha çok tercih ediliyor. Gençlik, aileler ve burada yerleşim olarak da gayet rahat ve temiz denizi olan bir yer” dedi.

SAKARYA’NIN CENNETİ

İlçede yazlıklarının olduğuna değinen Hasan Girgin, “Güzel, nezih, ailenin olduğu bir yer. Cankurtaran ekibi var. Vatandaş rahat bir şekilde yüzüyor. Karasu’ya herkesin gelip tatil yapmasını istiyoruz. Bodrum’a gitmeye gerek yok. Bodrum, Marmaris, Kuşadası hikaye… Burası, Sakarya’nın cenneti. İstediğiniz yere oturabilir, istediğiniz yerde yaşayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

STRES ATMAYA GELDİK

Pamukova ilçesinden sınav stresinden uzaklaşmak için Karasu’ya geldiklerini söyleyen Mert Barış ise, “Kafa dağıtmaya geldik. Yasaklarda bayağı süre evdeydik. Canımız sıkıldı. Sınav, stres, okul derken anca fırsat bulduk” şeklinde konuştu.