-

Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda bir program düzenlendi. Programa Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Sakarya Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Asb. Kd. Çvş. Yasin Ölüç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Metin Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Orhan Bülbül ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Programın sunuculuğunu Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Hülya Genç, üstlendi. Müdür Metin Yıldırım, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. “Çocuk hakları; hem kanunen hem ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel ve psikolojik hakların hepsini birden tanımlamada kullanılan evrensel bir kavramdır” diyen Yıldırım, çocukların ve çocuk haklarının her koşulda savunucusu olmaya çalışacaklarının vurgusunu yaptı.

Metin Yıldırım’ın ardından kürsüyü devralan Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı ise, “Önemli olan çok çocuk doğurmak değil, çok iyi çocuk yetiştirmektir. Çocuklar bizim geleceğimiz” dedi. Dr. Helvacı’nın konuşmasının ardından Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Elif Sarı, çocuk çocukları koruma ve haklarına yönelik bir sunum yaptı. Sunumun ardından ilçe protokolü tarafından programa katılan öğrencilere hediye takdim edildi. Gerçekleştirilen program sonrasında çocuklara patlamış mısır ve içecek ikramında bulunuldu ve film izletildi.