-

KARASU'DA BAŞKANLIK DEĞİL, PADİŞAHLIK SİSTEMİ İŞLİYOR (izle):

...

SATSO 17.Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çatalbaş, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen bir toplantıda konuşma yaptı. Konuşmasında Karasu Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin camiye ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Mehmet Çatalbaş, “Sanayi Sitesi’nin imarı, Karasu Belediyesi tarafından boşa kaldırıldı” dedi.

“Kendi kooperatifimize ait sekiz dönüm üzerinde tapulu yerimiz var” şeklinde konuşan Başkan Mehmet Çatalbaş, “İki dönüm yer ayrılarak 5.000’lik imar yapılırken imarda cami yeri ayrılmasını istedik. Ret oldu. Karasu Belediye Başkanımız ve belediye meclis üyelerimiz imam hatip mezunu olduğu için, ‘Bunlar imam hatip mezunu. Camiye karşı gelmezler. Bir de Karasu’ya dilekçe vereyim’ dedim ve Karasu Belediyesi’ne de dilekçe verdim. Her ne hikmetse o da ret oldu” ifadelerini kullandı.

HEP BİRLİKTE OY VERDİK

Çatalbaş sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi;

Aynı zamanda meclis üyesiyim. 1/1.000’lik imar yapıldı Karasu’da. İmar Komisyonu’na gittik. Komisyondan geldiği gibi oylanması istendi. Özellikle meclis üyesi olarak sordum, ‘Komisyondan nasıl geliyor, arkadaşlar. Anlatın da bir dinleyelim, bilelim’ diye. İmam müdürü, orta sahada top yuvarladı. İmar yapılıyor, imardan sorumlu başkan yardımcısı mecliste yok. Üstüne üstelik tekrar sordum, ‘5.000’lik yapılan imar ile 1.000’lik yapılan imarın uyumu var mı? Herhangi bir değişiklik var mı?’ İmar müdürü bana, ‘Kesinlikle yok’ dedi. Hepsi zapta geçti. Ben de dahil hep birlikte oy verdik.

Bir baktık ki Sanayi Sitesi’nin imarı boşa kaldırılmış. Yapılaşmış alan 60 dönüm civarında. Sanayinin toplam alanı 150 dönüm civarında. Karasu’da dükkana, sanayiye ihtiyaç var. Küçük sanayi sitesine ihtiyaç var.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN OYLARINI DÜŞÜRÜYOR

Mevcut Sanayi Sitesi’nin imarı kaldırıldı. İmar müdürüne gittim. Genel sekretere gittim. İmar Daire Başkanı, ‘Böyle bir şey olmaz. İlk defa görüyorum’ dedi. Allah razı olsun, Meclis Üyemiz Behlül Bey çok ilgilendi. Her ne hikmetse aşamadık.

Karasu’da belediye başkanlığı değil, padişahlık sistemi yürüyor. ‘Ben yaptım, oldu. İşinize gelirse’ diyor. Karasu küçük bölge ama Cumhur İttifakı’nın oylarını bu tür belediye başkanları düşürüyor. Her ne kadar kendisine oy vermediysem de ben Cumhur İttifakı’nın bir meclis üyesiyim. Böyle bir şey yok.