-

METRUK KATLAR TEHLİKE SAÇIYOR (izle):

...

Karasu’nun merkezinde bulunan bazı eski ve yüksek katlı binaların üst katları metruk halde duruyor. Bu metruk katlar da vatandaş için tehlike arz eden durumlar ortaya çıkartıyor. Karakol Caddesi üzerinde yer alan metruk katlara sahip binadan düşen taş, beton ve tuğla parçaları ise sokak sakinlerinin şikayet konusu oldu.

Meslek lisesinin bulunduğu Cemalettindere Caddesi’ni çok sayıda öğrencinin kullandığına dikkat çeken sokak sakinlerinden Umut Sönmez, “Köşedeki bina eski bir bina. Cadde de çok işlek. Başına taş parçası düşen de oldu. Araçlara da düşüyor. Buraya el atılmalı” dedi.

Karakol Sokak üzerinde çay ocağı işleten Cemalettin Şirin ise, “Servis yapan çocuğumuzun bir adımla önüne taş düştü. Bir adım daha atsa, başına gelecekti” diyerek yaşadığı sorunu anlattı. Bina sahibiyle görüştüğünü de belirten Şirin, “Fındık zamanı yapacağının sözünü verdi ama atadan iki yıl geçti” ifadelerini kullandı.

Metruk katlardan halen taş düşmeye devam ettiğini söyleyen Cemalettin Şirin, “Belediyemizin de ilgilenmesini istiyoruz. Evim karşıda, görüyorum, binanın demirleri görünüyor. Birinin başı yanmadan önlem alınsa iyi olur” diyerek yetkililere de çağrıda bulundu.