-

Karasu’da ilk kez kurulan ve ilk toplantısı düzenlenen Dini ve Hayri Hizmetler Derneği Genel Kurul Toplantısı, Karasu Merkez Erkek Kur’an Kursu’nda Pazartesi günü gerçekleşti. İlçe Müftüsü Bektaş Günay’ın da katılım sağladığı toplantıda çok sayıda imam hatip, müezzin ve din görevlisi bulundu.

Toplantının divan başkanlığına İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Murat Çetin, katip üyeliklerine ise Müftülük Memurları Muzaffer Özbay ve Naran Kabataş oy birliğiyle getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Yönetim Kurulu Başkanı Amil Gündüz bir konuşma yaptı.

“Derneğimiz, Karasu ilçe Müftülüğümüzün tüm hizmet alanlarını destekleme amacıyla kuruldu” diyen Amil Gündüz, “Derneğimiz, ilçemiz sınırları içerisinde ihtiyaca cevap verebilecek büyüklükte. Dernek olarak, cami ve Kur’an kurslarını yaptırmak, mevcut tesislerin her türlü eksiklerini tamamlamak; tamir, bakım ve onarımlarını yapmak için çabalıyoruz” şeklinde konuştu.

Hizmetlerin yürütülmesi için gerektiği yerde personel de çalıştırdıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz, “Amacımız, sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ile geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermektir” dedi.

DERNEK ÜYELİĞİNE DAVET ETTİ

Çalışmalarının tümünün verimli ve başarılı olabilmesi için daha çok insana ulaşılması gerektiğini de söyleyen Başkan Gündüz, “Her bir hocamız vesilesiyle o mahalleye daha çabuk ulaşacak ve hizmetlerimizi anlatacağız. Onun için henüz üye olmamış hocalarımızı derneğimiz üye olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Gündüz’ün konuşmalarının ardından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, derneğin tahmini bütçe raporunu okudu. Okunan raporun ardından yönetim kurulu seçimine tek listeyle gidildi.

Divan Başkanı Murat Çetin tarafından tek tek okunan liste, üyelerin açık oyuna sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi. Seçimin ardından katılımcılar, dilek ve temennilerini sundu. Programın sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu ve Merkez Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Hafiz Hamza Emra Karakaş, Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu.