-

KARASU'DA YAYA ÖNCELİĞİNE BÖYLE DİKKAT ÇEKİLDİ (izle):

...

Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” uygulaması kapsamında yurt genelinde öğrenciler tarafından yaya geçitlerine dikkat çeken birer etkinlik düzenlendi.

Uygulama dahilinde de Karasu İnönü İlkokulu öğrencileri, ilçe protokolü eşliğinde okullarının önündeki yaya geçidini kırmızı boya ile boyadı. Öğrenciler, ellerine aldıkları dövizlerle de sürücülerin dikkatini çekti ve onlara yaya önceliğini vurgulayan bilgi broşürleri dağıttı.

Verdiği mesajla uygulamaya dikkat çeken Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, “İçişleri Bakanlığı, yaya güvenliği için birkaç yıldır çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda da ilçe merkezimizdeki okul önündeki yaya geçidindeyiz. Sürücülerimizden isteğimiz, insanların yaya geçidine adım attığı anda durup, yol vermelerini istiyoruz” dedi.

Uygulamaya Kaymakam Helvacı’nın yanı sıra Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Alataş, Sakarya Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yasin Ölüç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, okul öğrencileri ile emniyet ve jandarma personeli de katıldı.