-

Çok yüksek riskli şehirler arasında yer alan Sakarya için uygulanacak yeni tedbir ve kısıtlamalar netlik kazandı. 1 Mart Pazartesi günü itibariyle başlayan normalleşme takvimine göre alınan kararlar, Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu sonrası basına servis edildi.

Karasu’da uygulanacak olan tedbir ve kısıtlamalar şöyle:

- Hafta içi (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) saat 21:00 – 05:00 arasında sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek.

- Hafta sonu Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak. Cuma günü saat 21:00’da başlayan kısıtlama, Cumartesi günü saat 05:00’da sona erecek. Cumartesi günü saat 05:00 ile 21:00 arasında sokağa çıkmak serbest olacak.

- Hafta sonu sadece Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Cumartesi günü saat 21:00’da başlayacak olan kısıtlama Pazartesi günü saat 05:00’a kadar sürecek.

- 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltildi. 65 yaş üzeri vatandaşlar 10:00 – 14:00 saatleri arasında; 20 yaş altı vatandaşlar ise 14:00 – 18:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Her iki yaş gurubu vatandaşlar, toplu taşımaya binemeyecek.

- Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yeme içme yerleri, 10:00 - 20:00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 20:00 - 24:00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek. İşletmeler oturarak müşteri kabul edemeyecek.

- Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler yeni bir karar alınıncaya kadar kapalı kalmaya devam edecek

- Yeni bir karar alınıncaya kadar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlik gerçekleştirilmeyecek.