-

KARASU'DA FESTİVAL GİBİ ORMAN HAFTASI ETKİNLİĞİ (izle):

...

Osman Haftası kapsamında Karasu’nun Karapınar Mahallesi’nde fidan dikimi etkinliği düzenlendi. Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve ilçe protokolü, Karasu Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin bölgeye getirdiği çam fidanlarını 160 öğrenci eşliğinde toprakla buluşturdu.

Kaymakam Helvacı, dikim öncesi öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Helvacı konuşmasında, “Yeşillik, artık bizim için bir güzellik olmaktan çıktı. Küresel ısınma derdimizle birlikte dünya kirleniyor. İnsanoğlunun verdiği zararları azaltmak ve iyileştirmek adına elimizdeki her fidanı her boş yere dikelim” diye konuştu.

Etkiniliğe katılan öğrencilerden Ataberk Asan, “Sevinçliyiz, bu etkinliğe gelmeyi çok istedim. Çok mutluyum” dedi. Emir Taha Durmaz, “Burada olmak çok güzel bir duygu. Her fidan bir nefes demek. Katkı sağlamaktan çok mutluyuz” derken Berfin Ülker de “Gelecek nesillere bir armağan bırakmak adına çok mutluyum. Doğa bizim oksijenimizdir. Bu fidanlar kendimiz için de birer katkı” diye konuştu.

Bine yakın fidan, öğrenciler ve ilçe protokolünün elleriyle tek tek Karapınar Mahallesi’nin orman alanına dikilirken Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu Orman İşletme Müdürü Murat Çatalbaş, jandarma ekipleri ve orman ekipleri de etkinlik boyunca öğrencilere yardımcı oldu.