-

Karasu Kaymakamlığı öncülüğüne İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen uyuşturucuyla mücadele programına Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Cumhuriyet savcıları, Karasu Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı da katıldı.

Programın ilk adımında muhtarlara ve kamu kuruluşu temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. Programın devamı olarak ise Cuma günü annelere yönelik bir etkinlik düzenlenecek ve Sahil Park ile Atatürk Bulvarı’nda uyuşturucu konulu resim sergisi açılacak.

KARASU’DA CİDDİ OPERASYONLAR YAPILDI

Program öncesi bilgi veren Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, “İlçe Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu bu hafta toplandı ve ön çalışmaları tamamladı. Perşembe günü ilk programı kamu temsilcilerine düzenledik. İkinci program ise Cuma günü ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ adıyla düzenlenecek” diye konuştu.

“Uyuşturucu sorunu, uluslararası bir sorun. Ülkemizde uyuşturucuyla mücadele noktasında operasyonel anlamda ciddi yol alınırken Karasu’da da aynı doğrultuda savcılık denetiminde ve emniyetimiz koordinesinde başarılı operasyonlar gerçekleştirildi” ifadelerini kullanan Helvacı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Uyuşturucuyla mücadele, ‘Bana bir şey olmaz, benim çocuğuma bir şey olmaz’ duygusunu ortadan kaldırmak ve her an yanı başımızda var olacak bir tehlike olarak görülmesi için bu etkinlik tertip edildi. Karasu’da her kurum ve bireyin uyuşturucu ile mücadele edecek hale getirmeyi hedefliyoruz”

TOPYEKUN MÜCADELE

Karasu İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol ise “Ulusal anlamda yürütülen Narko Rehber adı altında yetişkin vatandaşlara yönelik bir eğitim programını Karasu’da da uyguluyoruz. Amacımız topyekun bir mücadele ortaya koymak ve Karasu’da en üst seviyeye çıkarmak” şeklinde konuştu.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı da “Uyuşturucuyla mücadele toplumun her kademesi ve her kesimiyle yapılabilir. Mücadele, anneden ve aileden başlayarak toplumsal bir mücadele ile başarılı olur. Sözle değil, fiili bir mücadele ortaya koyarak başarılı olacağımızdan şüphemiz yok” diye konuştu.