-

KARASU'DA ÜÇ MAHALLENİN BAĞLANTI YOLU ÇÖKMEK ÜZERE (izle):

...

Karasu Kuzuluk Mahallesi ile Tuzla ve Yeni mahallelerini birleştiren Kümevler mevkii 1016 sokaktaki 100 hanenin kullandığı yol, iddialara göre DSİ’nin dolgu çalışmasının ardından oluşan erozyon sebebiyle çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Kuzuluk Mahallesi Muhtarı Temel Aslanbey, önlem için yaptıkları girişimlerden sonuç alamadıklarını belirterek Sakarya Nehri kıyısında oluşan erozyonun durdurulması için yetkililerden önlem almalarını beklediklerini ifade etti.

Muhtar Aslanbey, “Üç yıl önce DSİ tarafından başlatılan su hattı çalışması sırasında Sakarya Nehri’nde dolgu çalışması yapıldı. Bu da suyun akar yönünü değiştirdi. Bu süreçten sonra da yaklaşık 300 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde arazi erozyon ile nehre karıştı” dedi.

HESABINI KİM VERECEK?

Temel Aslanbey, “Nehirde oluşan kıyı erozyonu ile üç mahallenin bağlantı yolu da çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bulunduğumuz yerin altı da oyulmuş durumda. Yoldan bir araç, hayvan veya insan nehre düşse sorumluluğunu kim alacak? Hesabını kim verecek?” şeklinde konuştu.

Talepleri üzerine Karasu Belediyesi’nin bölgeye emniyet şeridi çektiğini söyleyen Muhtar Temel Aslanbey, “Emniyet şeridi yetersiz. Buraya kalıcı bir önlem alınması gerekiyor. Bölgenin bir an evvel doldurulması lazım. Dolgu yapılmazsa bağlantı yol uda çökecek” diyerek yetkililere seslendi.