-

KARASU KAYMAKAMI DR. AHMET NACİ HELVACI’NIN MESAJI:

30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar'da kazanılan bu şanlı zafer, bağımsız ve hür olarak yaşama iradesini ortaya koyan milletimizin en önemli kilometre taşlarından biri olmuş, Cumhuriyetin temelleri de burada atılmıştır. Bugün bizlere düşen aynı şuur ve ruhla, ecdadımızdan bizlere emanet olan vatanımıza, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak, Ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı ve milletinin istiklali ve istikbali için canını ortaya koyarak bize bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.

KARASU BELEDİYE BAŞKANI İSHAK SARI’NIN MESAJI:

Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve fedakâr vatan evlatlarımız sayesinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi'nin millet olarak hem idrakini hem de sevincini yaşıyoruz. Aziz milletimizin tek vücut olarak bağımsızlığını, inancını ve hürriyetini tarihte görülmemiş bir mücadele ile nasıl koruduğunu bütün dünyaya kanıtlayışını kutluyoruz.

Bugün de aynı mücadeleyi her türlü terör örgütüne karşı sürdüren milletimiz, geçmişten aldığı toplum olma bilincini bütün şer odaklarının üzerine giderek canı pahasına göstermektedir. Hiçbir şart ve koşulda ülkesini ve değerlerini asla çiğnetmeyen bu aziz millet, aynı mücadele ruhunu o gün olduğu gibi bugün de bütün terör örgütlerine karşı gösterecek güce sahiptir.

Yokluklar içerisinde büyük fedakârlıklarla koruduğumuz ülkemiz; milletimizin azmi, kararı ve gayreti sayesinde her geçen gün kalkınarak güçlenmekte ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Aklın ve bilimin rehberliğinde ilerleyen bu millet, şanlı tarihinde olduğu gibi bugün de yarın da aynı kararlılıkla milli birlik ve bütünlüğünü koruyacak, varlığını sürdürecek ve ay yıldızlı bayrağını dalgalandıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Karasu hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, bu topraklarda özgürce yaşamamızı canları pahasına sağlayan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇETİN TURHAN’IN MESAJI:

30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zafer, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde kazanılan ve kurtuluş savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük zaferin ardında milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır.

Bu zafer, Türk milletini yok etmeye çalışan işgal güçlerinin haksızlıklarına, yoksulluğa ve tüm olumsuzluklara karşı aziz milletimizin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm dünyaya "Türk milleti bağımsızdır ve bağımsız kalacaktır, ay yıldızlı bayrağımız milletimiz var oldukça gökyüzünde dalgalanacaktır" diye haykırdığı, aziz milletimizin şanlı zaferidir. 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun!

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI HASAN YAVUZYİĞİT’İN MESAJI:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki ordumuzla kazandığımız en büyük zafer olan Kurtuluş Savaşımızın 99. yıl dönümünde, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden kutluyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir heyecan içerisinde, coşku ve gururla kutlayacağız.

30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda Cumhuriyetimizin de müjdecisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Büyük Türk Milleti, Büyük Taarruz’la, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran yolu açmış ve ardından Cumhuriyetimizi kurmuş olmakla birlikte, istiklal ve istikbal mücadelemiz bitmemiştir. Cumhuriyet tarihimiz boyunca, devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm girişimlere rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

CHP İLÇE BAŞKANI AYKUT SÜT’ÜN MESAJI:

Bugün, yokluk ve olanaksızlıklar içinde 30 Ağustos 1922 de başarılan BÜYÜK ZAFER’in 99. yıldönümünü. 26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile atılan ilk adım, bundan tam 99 yıl önce, tarihin gördüğü en büyük zaferlerden biri ile taçlanmış; Anadolu toprakları egemen ve emperyalist güçlerin prangalarından kurtularak tam bağımsızlığa kavuşmuştur.

Zafer’den tam iki yıl sonra, 30 Ağustos 1924’te, Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı’nın temel atma törenine katılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, BÜYÜK ZAFER’i şu cümlelerle anlatmıştır:

“Afyonkarahisar-Dumlupınar Meydan Savaşı ve onun son parçası olan 30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, çok parlak zaferlerle doludur ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil dünya tarihine yeni bir adım vermekte kesin etkili, bir meydan savaşı hatırlamıyorum.

Besbellidir ki, yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır. Türk ulusu burada kazandığı zaferle, açığa vurduğu gücü ve istemiyle, bu belli gerçeği bir kere daha tarihin bağrına çelik kalemle koymuş bulunuyor.”

Ülkemizi işgal etmek isteyen düşman güçlerine karşı 99 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular İlk Hedefiniz Akdenizdir, İleri!” emri ile mücadele başlamış, 4 gün süren ve bizzat Atatürk’ün komuta ettiği BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ ile emsali görülmemiş bir savaş ile emperyalist ülkelerin işgaline DUR denilmiştir.

19 Mayıs 1919 da Samsun’da başlatılan AYDINLANMA VE KURTULUŞ yürüyüşü, büyük bir DESTAN yazılarak 30 Ağustos’ta tüm ezilen ve ezilmek istenen ülkelere örnek olacak eşsiz bir başarı ile sonuçlanmış ve CUMHURİYET’e giden yoldaki en büyük engel de aşılmıştır.

Bugün bizlere düşen de 98 yıl önce kurulan Cumhuriyeti, demokrasi ile taçlandırarak ülkemizi kalkındırmanın yanı sıra, mazlum halklara da umut ışığı olmaktır. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da yaşanan gelişmeler, İslam coğrafyasında bitmek bilmeyen kardeş kavgası, bu zorunluluğun en açık kanıtıdır. Bölgemizin huzura kavuşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin “Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti” ilkesine sıkı sıkıya bağlı olmasından geçmektedir. Demokrasi mücadelesi zor bir yolculuk olsa da hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadele rotasını, “Zafer, ‘Zafer benimdir...’ diyebilenindir. Başarı ise ‘Başaracağım.’ diye başlayarak sonunda ‘Başardım’ diyebilenindir.” sözüyle çizmişti. Kararlıyız, başaracağız! Cumhuriyetimizi, ne pahasına olursa olsun, demokrasi ile taçlandıracağız!

İşte burada ve ülkemizin her köşesinde, önemini ve ulusumuzun gönlündekini yerini kavrayamamış olanlara, tarihteki başka zaferlerle eşdeğerde görenlere ve göstermek isteyenlere inat, coşku içinde BÜYÜK ZAFER’i kutlayacağız ve ilelebet kutlamaya devam edeceğiz.

Bugün yurdumuzda başımız dik, özgür ve bağımsız yaşamamızı, kanları ve canları pahasına bize armağan eden, özgürlük ve bağımsızlığı karakteri sayan, millet egemenliğine gönülden bağlı büyük önder ATATÜRK, İSMET PAŞA, KARABEKİR PAŞA ve isimleri silah arkadaşlarına, binlerce şehidimize, anadolunun gerçek sahipleri fedakar analarımıza sonsuz şükran ve minnetimizi tekrarlıyor, rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun; ışıklar içinde uyusunlar. Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyor, sözlerimi Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanında yer alan “Davet” isimli şiir ile sonlandırıyorum.