-

KARASULU BALIKÇILAR "VİRA BİSMİLLAH" DİYECEK (izle):

...

Denizlerde av yasağı 15 Nisan tarihinde başlamıştı. 1 Eylül itibariyle yeniden başlayacak olan av sezonu öncesi Sakaryalı balıkçılar da hazırlıklarını tamamladı ve Karadeniz’e açılacakları günü sabırsızlıkla beklemeye başladı.

Karasu Yenimahalle’de Sakarya Nehri’nde demir atan balıkçılar, 31 Ağustos gününü 1 Eylül gününe bağlayan gece saatler 00:01’i gösterdiğinde dört buçuk ayın ardından yeniden Karadeniz’e açılacak ve “Vira Bismillah” diyecek olmanın heyecanı içerisinde.

DENİZ BİZE HAZIR MI?

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, “Tekne sahipleri hazırlıklarını tamamladı ve 1 Eylül’ü bekliyor. Şu ana kadar palamut kendini göstermedi. Umudumuz devam ediyor. Balıkçılarımız karşılığını alır diye umut ediyoruz. Balıkçılar denize hazır ama deniz bize hazır mı bilemiyoruz” diye konuştu.

Karasu’da tekne sahibi olan balıkçılık yapan Reşit Özden, ufak tefek eksikler dışında hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek “Afet ve sellerden ötürü Karadeniz bu yıl iyi değil. Balığın durumu da belirsiz. Açılıp göreceğiz” ifadelerini kullandı.

1 Eylül itibariyle denize açılacak olmanın heyecanı içerisinde olduğunu belirten tekne görevlisi Mesut Özden de “Öğrenciyim, aileme destek olmak için denize çıkıyorum. Bereketli olmasını bekliyoruz. Tüm hazırlıklarımız tamam” şeklinde konuştu.