-

KARASULU BALIKÇILAR, AV SEZONUNDAN UMUTLU (izle):

...

Açık denizlerde avlanma sezonu 1 Eylül günü başlayacak. 15 Nisan’da teknelerini Sakarya’nın Karasu ilçesinde Sakarya Nehri’ne çeken balıkçılar, hazırlıklarını tamamladı. Gemilerin bakımını yapan Karasulu balıkçılar, ağları onardı ve yeniden Karadeniz’e açılacakları günü beklemeye başladı.

PALAMUT FAZLA

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, Karasu’da tüm balıkçıların hazırlıklarını tamamladığını sadece birkaç teknenin dışarıda olduğunu belirtti. Bıçakcı, “Kayık bakımlarımız tamamlandı, ağlar onarıldı. 1Eylül itibariyle ‘vira bismillah’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu sene balığın bol olduğunu belirten Atilla Bıçakcı, “Geçen yıl balık açısından kıt bir sezon geçirdik. Palamut yiyemeyen balıkçılarımız bile oldu. Fakat bu yıl palamut fazla. Tek sorun, gün geçtikçe palamutun boyunun küçülmesi” diye konuştu.

Karasu’da kooperatiflerine kayıtlı 80 balıkçının olduğuna dikkat çeken Bıçakcı, “Karasu’da midyeci, salyangozcu, gırgır ve trol ile avlanan balıkçılarımız var. Günün şartlarına göre de Karasu’da avlanma şekli değişiyor” dedi.

BEKLENTİMİZİN ALTINDA

Karasulu balıkçı Ömer Zafrak ise “Denizde palamut var ama bu sene zayıf geçecek gibi görünüyor. Oltaya balık vurmuyor. Ağlara vurup vurmayacağını merak ediyoruz. Beklentimiz daha fazla balık olmasıydı. 15-20 günden beri balık azaldı. Açık denizde büyük balık var duyumu aldık. Eğer bu balık kıyıya gelirse sezon iyi geçer. Mazot fiyatlarının pahalı olması en büyük sıkıntımız” şeklinde konuştu.

KARASU’DAN İTALYA’YA İHRAÇ

Karasulu midye balıkçılarından Bünyamin Ceylan ise tüm balıkçılara hayırlı bir sezon temennisinde bulundu. Ceylan, “Numunelere bakarsak verimli bir sezon geçireceğiz. Karasu’da 15 ile 22 metre arasında değişen teknelere sahip 12’ye yakın midyeci var. Günlük 10 tonluk kotamızı en iyi şekilde doldurup Karasu’dan İtalya’ya midye ihraç edeceğiz” diye konuştu.