Esra Angün'ün ÖZEL HABERİ

-

KADR ATA, ENGELLERİ BÖYLE AŞIYOR (izle):

...

Doğuştan kolları ve bacakları yarım olan 36 yaşındaki Kader Ata, hayata karşı umudunu ve heyecanını hiçbir zaman kaybetmedi. Yüzme, futbol gibi birçok branştan da spor ile ilgilenen Ata, aynı zamanda ATV, traktör ve otomobil kullanabiliyor.

Engelinin hayatında hiçbir zorluk oluşturmadığını vurgulayan Kader Ata, “2008 yılında Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’nden oldum. Herkes gibi ben de normal gittim, geldim. Örgün bitirdim. Yazı yazabiliyorum; telefon, bilgisayar kullanabiliyorum. Benim için bunlar problem değil” dedi.

Hayatını kendi idame ettiğini belirten Ata, “Her ihtiyacımı kendim karşılayabiliyorum. Günlük hayatında insanlar ne yapıyorsa ben de aynısını yapıyorum. Yüzme branşında yüzmelere de katıldım. Zaman zaman futbol da oynadım. ATV’m sayesinde sağa sola da gidebiliyorum” ifadelerini kullandı.

Koluna taktığı aksesuar sayesinde birçok işini halledebildiğine de değinen Kader Ata, “Kolumdaki hem aksesuar hem de yemek yerken çatal kaşığı takıyorum. Hatta kalemle yazı yazmak için kullanıyorum” şeklinde konuştu.

PROTEZLERİM ÇOK ESKİDİ

Ayak protezlerini kullanarak Türkiye’nin birçok yerini gezdiğini de ifade eden Ata, “Protezleri giydiğimde ATV de sürebiliyorum. Taksiyi de, çok yatkın olmasam da traktör de kullanabiliyorum. Doğuştan böyle olduğum için alıştırdım kendimi. Ben alıştım. Böyle de devam ediyorum” sözlerine yer verdi.

Hayatın yaşamaya değer olduğunun altını da çizen Karasulu Ata, “Engel, insanlar için hiçbir zaman engel değildir. Sadece akıl yönünden engelli değilse, aklınız varsa uzuvlarınızın belirli bir kısmını da kullanabiliyorsunuz” diye kaydetti.

Ayak protezlerinin yıprandığına da değinen Ata, “9 yaşından beri ayak protezi kullanıyorum. Bunun için bana yardımcı olan Erdinç Selvi Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bu yaşına kadar bana çok yardımcı olmuştu. Yalnız, protezlerim eskidi. Değişmesi gerekiyor. Bu konuda da mağdur durumdayım. Eğer bu konuda yardımcı olacak insanımız olursa çok memnun olurum” diyerek yardımseverlere çağrıda bulundu.