-

ÖMER ŞENTÜRK, TÜRKİYE'YE BÖYLE SESLENDİ (izle):

...

Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu olan Karasulu Ömer Şentürk, Ukrayna’nın doğusunda Rusya sınırında yer alan Kharkiv şehrine giderek yazılım mühendisliği hazırlık sınıfında eğitimine devam ediyor. Perşembe günü Rusya güçlerinin Ukrayna’ya saldırması üzerine Şentürk bir video çekerek Türkiye’ye seslendi.

Karasu Haberleri ve Öncü Karasu’ya da video gönderen Karasulu öğrenci Ömer Şentürk, Dış İşleri Bakanlığı’nın kendilerini ülkeden almaları için yardım istediklerini dile getirdi. Şentürk, videosunda şu ifadeleri kullandı:

“Üç ay önce Karasu’dan Ukrayna’ya geldim. Yazılım mühendisliği hazırlık sınıfı okuyorum. Bu sabah saat 6-7 sıralarında Rus işgalci güçlerinin bomba sesleriyle uyandık. Ardından sevdiklerimiz aramaya başladı.

Sabahtan beri ayaktayız. Dış İşleri Bakanlığı’mızdan acil bir şekilde uçak bekliyoruz. Uçak geleceğine dair açıklamalar var. Fakat hala bir icraat göremedik. Burada mahsur kaldık. Yetkililere ulaşmasını istiyoruz. Ukrayna’da havaalanları kapatıldı, limanlar kapatıldı. Hiçbir şekilde buradan çıkışımız yok. Kharkiv şehrindeyiz. 2-3 bin öğrenci mevcut burada. İyi haberlerinizi bekliyoruz”