-

Pazartesi günü Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında daire amirleriyle bir araya gelen muhtarlar adına bir basın açıklaması yayımlayan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yassıgeçit Mahallesi Muhtarı Türker Tetik, 142 taşınmazın devrine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Toplantıda Belediye Başkanı İshak Sarı’nın köy tüzel kişiliğinden belediyeye geçen taşınmazların devri ve satışı ile ilgili kendilerine kapsamlı bir açıklama yapıldığını belirten Türker Tetik, “Karasu Belediyesi'nin borçları hepimizi ilgilendiriyor. Açıklama tatmin edici de olsa çok geç açıklandı” dedi.

Başkan Sarı’nın meclis toplantısından 10 gün önce muhtarlarla konuya ilişkin bir bilgilendirme ve istişare toplantısı yapması gerektiğini ifade eden Başkan Tetik, “Muhtarlara sormak Gönül belediyeciliğini yükseltir” ifadelerini kullandı.

YAPICI OLMAYA VARIZ

Halkın sesi olan muhtarların nabız ve tansiyonda önemli rol oynadığını da söyleyen Muhtar Tetik, “Başından itibaren muhtarlarla yola çıkılsaydı kaos, dedikodu ortamı bu kadar büyümezdi. Halk muhtardan bilgi istiyor. ‘Ben bilmem’ diyemez. Karasu'nun geleceğinde muhtarları devre dışı bırakamazlar” sözlerine yer verdi.

“Yapılan oylama yasal olsa da vicdani değil” diyen Tetik, “Karasu'nun birlik, beraberlik ve geleceğini ön plana çıkarması adına muhtarlar olarak yapıcı olmaya her zaman varız. Bu anlayışı Karasu Belediyesi’nden de bekliyoruz. Muhtarların olmadığı bir projede Karasu'nun dedikodunun ve kaosun bitmeyeceğini bilmeleri gerekir. Muhtarlar halkın sesi vekili ve sözcüsüdür” dedi.