-

Türkiye Yüzyılına Nefes kampanyası kapsamında Türkiye’de eş zamanlı fidan dikimi gerçekleştirildi. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olan cuma günü, Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve Karasu Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Yüksel ile ilçe protokolü, öğrencilerle birlikte yaklaşık bin 350 adet fidanı toprakla buluşturdu.

Etkinliğe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Kurumu ve Müftülük bünyesindeki 200 öğrenci ile veliler de katılım gösterdi. Darıçayırı Mahallesi’ndeki 9 dekarlık alan, öğrenci ve protokol üyelerinin elleriyle ağaçlandırıldı.

Karasu Orman İşletme Müdürü Murat Çatalbaş, “Ormanlarımız, geçmişten bize miras değil, gelecek nesiller olan siz gençlerin ve çocukların bize emaneti. Orman Genel Müdürlüğü olarak biz de bu emanete sahip çıkarak Karasu’da toplam 50 bin fidanı toprakla buluşturacağız” diye konuştu.

Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı da “Bir ülkenin gelişimi sadece teknik yönüyle olmaz. Medeniyet geçmişi ve kültürel gelişme de şart. Yeşil de bizim kültürümüz. Her ağaç gelişim demektir. Türkiye’de ve Karasu’da yeşil gelişimin artmasına katkı sağlamaktayız” ifadelerini kullandı. Öğrenciler ve protokol üyelerinin fidan dikimi, renkli görüntülere sahne oldu.