-

KARASU'YA ÜÇ PROJE MÜJDESİ (izle):

...

Karasu Kaymakamlığı bünyesinde yapılması planlanan çalışma ve projeleri açıklayan Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Kalesi’nin restorasyon projesi, fen lisesinin ilçeye kazandırılması ve özel eğitim anaokulu inşaatının başlayacağını hakkında bilgi verdi. Helvacı, projeler hakkında şunları söyledi:

KARASU KALESİ RESTORE EDİLECEK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’ın bahsettiği ve Karasu’da çok sayıda kişinin dahi bilmediği ve Tuzla Mahallesi’nde bulunan kalemizle ilgili bir çalışma başlattık. Geçmiş dönemlerde Kaymakam olan ve şu an Muş Valisi Olan İlker Gündüzöz, kale için bir atım atmış ve kalenin bir kültürel varlık olması için Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumu’ndan tescilini sağlamış.

Ormana ait bu alanın bir kale olarak restore edilmesi için adım atıldı. Bölgede bir işgal var. Kale bölgesinin çevresini çevirerek işgale son verilecek ve gerekli restorasyonun yapılarak turizme kazandırılması sağlanacak. Yıllar sürecek bir iş, biz aşama aşama gideceğiz.

FEN LİSESİ KAZANDIRILACAK

Karasu’da tercihli bir okul yok. Karasu ve çevre ilçelerle birlikte 150 bin nüfuslu bu bölgede nitelikli bir okulun olmaması büyük kayıp. Bu da bir beyin göçü anlamına gelmekte. Karasu, lise çağında çocuğu olan ve gelmek isteyen memur atamalarının gelmek istemediği veya bir daha gelmemek üzere ilçeyi terk ettiği bir yer durumunda kalıyor.

Önceki İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yüzde elli birini Belediye üstlendiği zaman yapılabileceğini söylemişti. Yeni Milli Eğitim Müdürü’nü de bu konuda ziyaret ettik. Olumlu karşıladı. Teknik incelemelerin yapılacağını belirtti. Fen lisesinin Karasu’ya kazandırılması için girişimlere başladık.

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU YAPILACAK

Yalı Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde yer alan Mevlana Camii’nin yanındaki 2 bin 163 m² alana yapılması söz konusu. Bu okulun Karasu’ya verilmesi de bizi ayrıca mutlu etti. Karasu’ya üç yeni okulun yapılıyor olması beş okulun da tadilat halinde olmasının yanında güzel bir haber olarak değerlendirebiliriz.