Yoğun katılım

 

Karasu Kaymakamlığı ve Karasu Belediyesi öncülüğünde Karasu Gençlik, Kültür, Sanat ve Spor Kulübü Derneği (KARGENÇ) tarafından 30 Ağustos Çarşamba günü saat 20:00’da Karasu Sahil Park’ta Büyük Zafer’in 95.yıldönümü etkinlikleri kapsamında bir kutlama programı düzenlendi. Programa Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktar, CHP İlçe Başkanı Nurhan Aydın, MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Karasu Ziraat Odası Başkanı Selami Arık ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program sunuculuğunu KARGENÇ Yönetim Kurulu Üyeleri Aylin Birol ve Muhammet İkbal Muçin yaptı. Etkinlik öncesi fener alayı düzenlendi. Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı önünde başlayan fener alayı korteji, sirenler ve marşlar eşliğinde kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla Sahil Park’ta son buldu.

 

 

Sancaktar ve Birol’un konuşması

 

İzmir Marşı eşliğinde Sahil Park’taki etkinlik alanına giren kortej, KARGENÇ üyeleri tarafından karşılandı. Programın açılış konuşmasını yapan Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktar, “Türkiye Devleti Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bütün şehitlerimizi ve yaşayan gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu programda emeği geçen özellikle KARGENÇ Kulübü ve değerli üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi. Sancaktar’ın ardından kürsüye gelen Aylin Birol, “Dizlerinin üzerinde yaşamaktansa bağımsızlığı için canını vermekten çekinmeyen Büyük Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında 26 Ağustos 1922’de başlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar'da zaferle sonuçlandırdı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemiz için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Marş eşliğinde kapanış

 

Sancaktar ve Birol’un konuşmalarının ardından İsmail Hakkı Yavuzyiğit öncülüğünde Kuzeyin Yıldızları Halk Oyunu Ekibi ve Mehmet Yavuz öncülüğündeki Serenti Ekibi’nin sahneye koyduğu halk oyunu gösterileri, büyük beğeni topladı. Halk oyunu gösterilerinin ardından KARGENÇ üyeleri Doğan Arslan, Mehmet Yavuz, Mert Fidan, İbrahim Kurt, Okan Demirkol ve Erdem Engin Bir’den oluşan müzik grubu, davetlilere bir konser sundu. Etkinlik alanını dolduran çok sayıda vatandaşın milli marşlar eşliğinde Türk Bayraklarıyla birlikte amfi tiyatronun alanında toplanmalarıyla birlikte program sona erdi.

 

HABER: Medine Turan

 

30 AĞUSTOS ÇELENK TÖRENİ haberini okumak için tıklayın