-

Kuzey Irak’ta 17 Temmuz günü şehit olan Piyade Teğmen Ömer Faruk Civelek’in acı haberi aynı gün Gölköprü Mahallesi’nde ikamet eden aileye ulaştırıldı. Acı haberi Civelek ailesine Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve askeri erken verdi. Kaymakam Helvacı, ilçe protokolü ile birlikte taziye evinde acılı aileye destek oldu.

18 Temmuz Pazartesi günü düzenlenen cenaze töreninde ise Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı’nın yer almaması dikkat çekti. Törende Kocaali Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu bulundu. Nebioğlu’nun, Karasu Kaymakamlığı’na vekalet ettiği öğrenildi.

Bir gün önce taziye evinde bulunan ve ertesi gün cenazeye katılmayan Kaymakam Helvacı’nın resmi izinli olduğu, cenaze sonrası öğrenildi. İlçenin mülki amiri olan Kaymakam Helvacı’nın cenaze töreninde olmaması da söylentileri beraberinde getirdi.

Helvacı’nın babasının rahatsızlığı nedeniyle izin aldığı iddia edilirken, bazı kesimler de izninin bir gün ertelemesi gerektiği konusunda eleştiride bulundu ve ilçenin mülki amirinin şehit cenazesini yalnız bırakmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Vatandaşlar, sosyal medyada Helvacı’nın cenazede olduğu ve olmadığına dair paylaşımlarda bulundu, il basını da konuyu eleştirdi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve şehit babası Hakkı Civelek’in yanında olan protokol üyesinin ise Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki olduğu ve Dr. Ahmet Naci Helvacı’ya benzediği ortaya çıktı.