-

Karasu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Müdürü Cemal Çetinkaya, Karasu-Adapazarı yolu üzeri Limandere Mahallesi mevkiinde yolda yaralı bir köpeğe denk geldi. Köpeği aracına alan Müdür Çetinkaya, okulun hayvanları koruma kulübü öğrencileriyle köpeğin tedavisini üstlendi.

Kulübün öğrencilerinin harçlıklarından arttırdıkları paralarla köpeğin tedavi masrafını karşıladılar. Veteriner hekimliğinde tedavisi gerçekleştirilen köpek için geçici barınma alanı da hazırlandı.

“İki gün önce Müdür Bey, Limandere yolundan gelirken köpeği başı ve ayağı yaralı şekilde buldu” diyen Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Hayvanları Koruma Kulübü Öğrencisi Ayşegül Sofuoğlu, “Durumu ağırdı. Okula getirip bakmayı planladık. Herkesin gönlünden ne kadar kopuyorsa para topladık. Köpeğin tedavisine yetecek kadar para toplayabildiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

AMACIMIZ ÖĞRENCİLERDE FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Köpeği veterinere götürdüklerinde kafatasında çatlaklar olduğu öğrendiklerini belirten Okul Müdürü Çetinkaya, “Bir gözü de kapalıydı. Üç kritik döneminin olduğu söylendi. İç kanama ile ilgili serum, ilaç verildi. Tedavisine başlandı. Beş gün daha iğne yapılacak. Ardından ayağındaki kırıklar ile ilgili iyileştirme sürecine gideceğiz” sözlerine yer verdi.

Köpeğin bir gözündeki siyah benekten ötürü adını Korsan koyduklarını da söyleyen Müdür Çetinkaya, “Öğrencilerimiz de çok sevdi. Burada ona ufak bir yer hazırladık. Artık o okulumuzun köpeği oldu, diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Öğrencileri fedakar çalışmalarından ötürü kutladığını ifade eden Cemal Çetinkaya, “Öğrenciler arasında kısa sürede bin 140 TL topladık. Biz bu parayı öğretmenler arasında da toplayabilirdik. Ama amacımız öğrencilerimizin bu bilince ulaşmasını ve farkındalıklarını oluşturmayı sağlamak. Öğrencilerimizin hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZLE SOKAK HAYVANLARINA DESTEK OLUYORUZ

“Müdür Bey, kimin sebep olduğunu bilmediği bir kaza sonucu yaralanan köpeğimizi görünce bizi aradı” diye konuşmasına başlayan Hayvanları Koruma Kulübü Sorumlu Öğretmeni Soner Usta ise, “Biz de kulüp olarak köpeğe sahip çıktık. Toplanan para, bizler için belki küçük ama öğrenciler için büyük. Köpeğimizin veteriner masrafını karşıladılar. Hatta biraz da fazla kaldı. Artan paralarla kulüp olarak mamalar yemler alarak doğada sokak hayvanlarının yiyebileceği şekilde uygun yerlere koyuyoruz. Öğrencilerimizle beraber, sokak hayvanlarına destekte bulunuyoruz” dedi.