-

Karasu İlçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren 4 – 6 ile yetişkin gurubu ve hafızlık Kur’an kursları geçtiğimiz Pazartesi günü başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınıftaki öğrenci sayısı 9’a düşürüldü. 9’un üzerinde öğrenci olduğu zaman iki sınıf açılarak eğitim veriliyor. Ayrıca, tedbirler kapsamında iki grup halinde sabah ve öğleden sonra kurslar görülüyor. Pandemi dolayısıyla kursun bitiş tarihi henüz belirlenmedi.

Kur’an kursuna alımların devam ettiğini vurgulayan İlçe Müftüsü Bektaş Günay, “Müracaatlar, hem müftülüğümüze hem de kendilerine en yakın kurslarımıza yapılabilir” dedi. 4 - 6 yaş gurubu kurslarda ilçe genelinde yüzün üzerinde öğrencinin olduğunu da söyleyen Günay, “Bu gruplarda 11 sınıf açtık. Ayrıca 150’ye yakın yetişkin öğrencimiz mevcut. Onlar için de 12 sınıf açtık. Hafızlık kurslarımızda 50’nin üzerinde öğrenci, 5 de sınıf bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Kurslarda dini bilgilerin yanı sıra değerler eğitimi de verdiklerini ifade eden Bektaş Günay, “Bizim temel gayelerimizden biri de çocuklarımıza güzel ahlaklı olmayı aşılamak” şeklinde konuştu. Kursların hijyen kuralları çerçevesinde sıkı tedbirlerle yürütüldüğüne de değinen Günay, “Sağlık konusunca ciddi hassasiyet gösteriyoruz. Kurs süresince temizliğe ve havalandırmasına dikkat ediyoruz. Bu konuda velilerin bir endişesi olmasın. Kendimizden çok onları sakınıyoruz” dedi.