-

Salı günü Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı başkanlığında Karasu Belediyesi Meclis Salonu’nda Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi. Toplantıda İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden 1, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden 2, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden iki gündem maddesi yer aldı ve meclis onayından geçti.

Gündem maddelerinden önce CHP’li Meclis Üyesi Şakir Şen, gündem dışı söz alarak bir konuşma yaptı. Karasu’yu, nüfusunun beş bin olduğu dönemden bu yana bildiğini belirten Meclis Üyesi Şakir Şen, “Beş bin nüfuslu olduğu zamandan beri Karasu, halen beş bin nüfuslu ailelerin çocukları tarafından yönetiliyor. Yani, geniş aile şu anda Karasu’yu yönetiyor. Karasu, dışarıdan göç alıyor. Onların meclise yansıması yok. Halen yönetim bizim elimizde” şeklinde konuştu.

“Eğer ki, Karasu’yu iyi yönetirsek bu yönetim elimizde kalır” diyen Şakir Şen, “Ancak Karasu genel anlamda iyi yönetilemezse bu meclisi yönetecek olanlar meclisteki yerlerini alır. Ve benim düşüncem Karasu’nun beş bin nüfuslu geniş ailenin ileride yönetmesinden yana. Öbürleri de siteme illaki katılacak. Sisteme biraz daha hakim olmak gerek, diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Karasu’daki önemli projelerin yapılamasının büyük kayıp olduğuna değinen Şen, “Demiryolunun halen yapılamaması Karasu’nun ve ülkenin kaybıdır. Ayrıca bir taraftan 2 bin dönüm arazi Kibar Holding’in, bir taraftan ona yakın arazi BMC var. Birisi 2011’de işletmeye açılacaktı, hala başlamadı. Öteki törenle açıldı ama ortada bir şey yok. Büyük resim ve küçük resim olarak değerlendirdiğimde küçük resimde, iki bin dönüm araziyi iki liradan verdiğimiz yer alıyor. Büyük resimde ise, bu ihale verilirken birileri hangi menfaat içerisindeydi şeklinde sürüncemede kalmaya devam ediyor. Ya belediye adına ya da sivil toplum kuruluşu adına belediyeden bu işin nereye gideceği konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bir açıklama talep etmek lazım” dedi.

BİZ DE O ARAZİNİN ÜRETİM YAPMASINI İSTİYORUZ

Roman vatandaşların sıkıntılarını da aktaran Meclis Üyesi Şakir Şen, “Romanların namaz kıldıkları ve abdest aldıkları mescit alanları kötü durumda. Romanların tuvaletleri kim tarafından olduğu bilinmez ama yıkılmış durumda. Bulundukları yerler kendilerine ait değil. Ama kendi imkanlarımızla geçici bir yer oluşturmaya çalışıyoruz. Artık onlara kalıcı konut verilmesi için bir an önce bir çalışma başlatılmalı” dedi. Şen, tır parkı alanındaki çalışmalardan memnun kaldığını ve çalışmaların tamamlanmasını heyecanla beklediklerini sözlerine ekledi.

Şakir Şen’in konuşmasının ardından söz alan Başkan Sarı ise, belirttikleri konuları yakından takip ettiğini ifade ederek, “Demiryolu bir sekteye uğradı ancak ortadan kaldırıldığı anlamına gelmiyor. Demiryolunun hattı Karasu’da kadar kamulaştırıldı. O hat halihazırda mevcut. Arzu ediyoruz ki bizim dönemimizde ve hızlı olsun” şeklinde konuştu.

BMC arazisi için bakanlığın, farklı bir yatırımcının üretim sağlaması için bir uğraş içerisinde olduğunu söyleyen İshak Sarı, “Biz de o arazinin istihdam sağlamasını, üretim yapmasını arzuluyoruz. Bizim de çabamız bu yönde” dedi.

DERDİMİZ ONLARA İNSANİ BİR ORTAM OLUŞTURMAK

Roman vatandaşların kalıcı konuta sorununa ilişkin Cumhurbaşkanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yazı yazdığını söyleyen Sarı, “Valiliğe ve kaymakamlığa sunduğum dosyalar mevcut. Ankara’ya da konuyu sunacağız. İnsani bir şekilde hayat sürdürmeleri için ortaya bir çeltik bir şey attım. Muhtemelen bizden arazi isteyecekler. Bizim öyle bir arazimiz yok. Devletin 16 dönümlük bir arazisi var. Onun üzerine çalışıyoruz. Çadırlarda yaşamak nereye kadar? Orası Karasu’nun da girişi. Tırlar ve yabancılar ilçeye geldiklerinde gördükleri ilk yer orası. Oluşan ilk intiba da, ‘Çadır kente mi, nereye geldik biz’ şeklinde olabiliyor. Dolayısıyla bir şekilde onların oradan kaldırılması gerekiyor. Bu konuda dertleniyorum, uğraşıyorum” ifadelerine yer verdi.