Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Kızılay’a bu günü kadar verdiği desteklerden ötürü Sakarya Kızılay Bölge Müdürlüğü’nden bronz madalya ve teşekkür plaketi aldı.  Kızılay'a sağlanan desteğin önemine değinen Kızılay Karasu Şube Başkanı Adem Ekşi, “Karasu Kaymakamımızın kan bağışında Kızılay’a verdiği desteği herkes biliyor. Verilen bu desteklerin en belirgin özelliği ise rutin olarak gönüllü kan bağışçımız oldu. Yılda en az iki kere olmak kaydıyla kan bağışçılarımızdandır” dedi.

 

“Halk arasında yanlış bir bilgiyi de Kaymakamımızın görüntüsü ile ortadan kaldırmış olalım. Halk arasında Kan veren kilo alır fikri kaymakamımızın fit görüntüsü ile ortadan kalkmaktadır” diyen Ekşi, “Karasu Kaymakamımız Şafak Gürçam’a Kan bağışında Kızılay’a verdiği desteklerinden dolayı şahsım, yönetim ve denetim kurulum ve kurumum adına teşekkür eder şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.

 

Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam ise yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı ülkemizde, ilimizde ve ilçelerimizde karşılayan en önemli kurum ise Kızılay Kan Bağış Merkezleridir. Kızılay'ın gönüllü kan bağışçılarına ihtiyacı vardır. Kan bağışının önemini toplumun her kesimi hemen, hemen bilmekte. Toplumun bu konuda bilinçlenmesine destek olabilmek adına çalışmalar yapılmalı ve halkımız daha da çok bilinçlenmelidir. Şahsıma teşekkür plaketini bana yakıştıran Kızılay’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.