KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Karasu Belediyesi geçtiğimiz aylarda vatandaşın çöplerini 20:00 - 22:00 arasında bırakmasına yönelik “çöp saati uygulaması” başlatmıştı. Uygulamanın hayata geçirildiği andan bu yana tanıtımlarını yapıp broşürlerini dağıttıklarını belirten Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, “Vatandaşlarımızı gerekli uyarılarda bulunduk. Geçtiğimiz hafta denetimlerini de yaptık ve olumlu sonuçlar aldık” şeklinde konuştu.

 

Uygulamanın başlatıldığı bölgelerde tüm vatandaşların uygulamadan haberdar olduklarını vurgulayan Başkan Yardımcısı Karakaş, “Vatandaşlarımıza uyarılarda bulunduk ve Zabıta ekiplerimiz aracılığıyla bulunmaya da devam ediyoruz. Çöplerini belirttiğimiz süre dışında bırakan vatandaşa cezai işlem başlatacağız. Kabahatler Kanunu kapsamında uygulamaya uymayan vatandaşlarımıza 392 lira para cezası keseceğiz. Sonrasında devam ederlerse bu ceza daha da katlanacak” ifadelerini kullandı.

 

Sahilde de başlatacağız

 

Şu ana kadar zincir marketlerde belirtilen saatler dışında çöp bırakanlara cezai işlem uyguladık” diyen İsmail Karakaş, “Evlerde de net tespitlerimiz var. Önümüzdeki hafta ceza kesimine başlayacağız” sözlerine yer verdi. Esnafların şikayetlerinin de farkında olduklarına değinen Karakaş, “Biz vatandaşların, çöplerini mümkün olduğu kadar biriktirmesi taraftarıyız. Ancak kapalı cadde dediğimiz bu alanda el arabalı dolaşan mesai arkadaşlarımız, gün içinde 3 - 4 saatte bir devriye atıyor. Bu arkadaşlarımızın arabalarına da bırakabilirler” dedi.

 

Vatandaşlardan çöp saati uygulaması konusunda duyarlı olmalarını beklediklerinin altını çizen Başkan Yardımcımız Karakaş, “Nedeni ne olursa olsun ağaçların altına sokağa bırakamazlar. Belediye Başkanımız İshak Sarı’nın en hassas olduğu konulardan bir tanesi. Şehri temiz tutmak bizim elimizde. Bu şehirde biz yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Karakaş, Karasu sahilinde de uygulamayı başlatacaklarını ve bu konuda çalışmalarının olduğunu da söyledi.